Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile zupki zjadają wasze niemowlaki

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny w jakich ilościach zjadają zupki wasze półroczne niemowlaki?mój zjada około 100-120ml i więcej mu nie wcisne,mleka pije dużo,deserki owocowe też lubi ale przy zupce jest płacz,nie lubi ani tych gotowanych prze ze mnie,ani słoikowych.wogóle to zjada tak;rano 230 mleka,w południe 200 mleka,około 15-100zupki,18-200mleka,póżniej około 70 deserku i przed spaniem 230 mleka z dodatkiem kaszki lub kleiku.czy to dobre ilości?pomóżcie bo jestem niedoświatczona i obawiam się żeby w jakąś anemie nie wpadł jak tylko to mleko tak mu smakuje.

Gość gość
Jak na 6 miesięczniaka to pije duże ilości mleka na raz. Dawaj codziennie zupkę. Ile by nie zjadł, to powoli przyzwyczai się do nieslodkich smaków.

Gość gość
Moj juz wyszedl z okresu niemowlecego a sporadycznie zdarzylo mu sie zjesc wiecej niz twojemu.druga sprawa,przesun deserek na godziny poranne.raz,ze jezeli chcesz by zjadl wiecej obiadku,to nie bedzie przesycony mlekiem i apetyt wiekszy a dwa,ze owocow na wieczor sie nie daje,bo fermentuja w jelitach i moga w nocy dziecku dokuczac gazy.

Gość gość
i moze dawaj mu tylko na sniadanie kaszke z owocami - taka zwykla ryzowa czy manne ugotuj i dodaj owocow. A o 12 zamiast kolejnej porcji mleka podaj mu zupke. ja mojej dawalam mleko jak sie obudzila (pila z piersi) potem ok 9-10 jadla kaszke a o 12 miala jogurt przed spacerem a po spacerze jak sie wyspala jadla zupke i to bylo ok 15-15.30. potem miala mleko i jakis podwieczorek a na kolacje jadla owsianke. Spala od 20.30 do 8 rano :)

Gość gość
dzięki za rady,spróbuje tak zrobić że zupke podam wcześniej i deserek też.a mam jeszcze takie pytanie,czy mogę już jedno mleko zastąpić jakimś jogurtem,oczywiście dla niemowląt ?teraz pije cztery porcje,mogę zmniejszyć do trzech?bo on tego mleka wypija dosyć dużo...