Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chrzest brak chrzestnej

Polecane posty

Gość gość

Mam taki oto problem i zapytanie zarazem - dziecko będzie miało tylko chrzestnego, a zamiast chrzestnej - świadka chrztu (nie może być chrzestną). Kto w tym wypadku nakłada białą szatkę? Chrzestny zapala i trzyma świecę? Może miał ktoś podobną sytuację?

Gość gość
a czemu nie moze byc chtzrestna?

Gość gość
Naklada chyba ta niby chrzestna Moze ksiadz w trakcie chrztu wam cos powie A ksiadz nie robil problemow z chrztem ze wzgledu na to? Ona jest innego wyznania czy rozwodka? Dlaczego nie moze byc chrzestna?

Gość gość
Żyje w nieformalnym związku. Może być jeden chrzestny lub chrzestna, z tym nie ma problemu. Właśnie ciekawa jestem jak z ta szatka... Naprawdę nikt nie miał takiej sytuacji?

Gość gość
Kto ci takich bzdur nagadał, sama jestem chrzestną, mój brat był w trakcie rozwodu, jego kobieta panna.Chrzciny były normalne, czyli ja jako chrzestna i chrzestny.Ja bym się osobiście nie bawiłą a jakichś tam świadków, jak chrzciny, to normalnie czyli 2 chrzestnych.Co to za wymysł wz tym świadkiem?

Gość gość
Po co kombinujesz ze świadkiem chrztu, poszukaj normalnie chrzestnej.

Gość gość
Nie mamy nikogo innego. Poza tym chcemy zdecydowanie to ona była chrzestną. Ale ksiądz się nie zgodził... Z resztą nie o to pytałam, ale dziękuję za odpowiedzi