Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfetka 1990

Do jakich prac ja się nadaje i do jakich nie nadaje

Polecane posty

Nadaje się do takich prac jak: 1. Aktorka 2. Reżyserka 3. Piosenkarka 4. Dziennikarka 5. Pracownik Biurowy w dziale obsługi (urząd) 5. Nauczycielka 6. Scenarzystka 7. Fotografka 8. Pracownik biurowy w dziale dla kreatywnych w agencji reklamowej Nie nadaje się do takich prac jak: 1. Sprzedawca w sklepie spożywczym 2. Sprzedawca w sklepie odzieżowym 3. Mechanik 4. Pracownik produkcji (obojętnie w jakiej dziedzinie) 5. W gastronomii 6. Wszystkie prace fizyczne Do jakich szkół się nadaje: JEŚLI CHODZI O SZKOŁY WYŻSZE 1. Dziennikarstwo i komunikacja społeczna 2. Aktorstwo 3. Reżyseria 4. Administracja 5. Pedagogika 6. Resocjalizacja 7. Praca socjalna 8. Politologia 9. Być może prawo 10. Psychologia 11. Teologia, Historia, Wiedza o społeczeństwie 12. Kulturoznawstwo 13. Grafika komputerowa Do jakich się nie nadaje: 1. Medycyna 2. Farmacja 3. Weterynaria 4. Stomatologia 5. Kierunki inżynierskie-techniczne 6. Matematyka, Fizyka, Chemia, informatyka też nie

Ironią losu jest to że skończyłam szkołę o profilu technik organizacji usług gastronomicznych, gdybym mogła cofnąć czas to wybrałabym szkołę o profilu technik administracji. Przynajmniej byłaby jakaś podkładka do pracy w biurze. Niestety, nie uczyłam się tych przedmiotów zawodowych i nie zdałam egzaminu zawodowego. Drugą ironią losu jest to by mieć zaświadczenie dla pracodawcy poszłam do szkoły policealnej o profilu technik rachunkowości, jednak stwierdzam że nie nadawałabym się do pracy w księgowości, do administracji tak ale do księgowości nie. Dlatego nie wiem czy w poniedziałek przystępować do tego egzaminu zawodowego czy też nie? Pójdę w ślepo :D chyba.

Gość gość
Nadajesz się jedynie na... DAWCĘ NARZĄDÓW :D :D :D

Tak stwierdziłam dzisiaj że warto jest wybaczać, w końcu człowiek ma tylko jedno życie (chociaż mimo tego że jestem katoliczką wierzę w jakąś prawdę o reinkarnacji :D ). Grunt to spokój, brak nerwów i staranie się oto by w życiu osiągnąć sukces zawodowy. Rodzinnego sukcesu nie chce, jestem typem samotnika.

Gość gość
Do niektórych prac, do których napisałaś, że się nadajesz nie trzeba mieć wykształcenia tylko talent Są aktorki bez szkoły aktorskiej, są dziennikarze bez wyższych studiów w tym kierunku, fotografii można się samemu nauczyć lub ukończyć tylko jakiś kurs. Jak chcesz zostać dziennikarzem, bo piszesz, iż do tego zawodu się nadajesz- możesz sobie poćwiczyć pisanie np. na tym forum. Mam tu na myśli, abyś dużo ludziom odpowiadała na zadawane przez nich pytania, rozwijała wiedzę na problemy, które oni poruszają. Możesz też założyć bloga. Gdzieś pracować, a w wolnym czasie prowadzić bloga w internecie. Myślę, że ty jesteś teraz na etapie, że nie wiesz co chcesz w życiu robić. Mam rację? Nie skończyłaś gastronomii, z tą obecną szkołą też masz problemy. Jeśli potrzebujesz zaświadczenie dla pracodawcy, to nie pozostaje Ci nic innego, jak iść na egzamin zawodowy. Jak sobie nie poradzisz, to zdawać go do skutku. Ewentualnie wziąć korepetycje, aby ktoś Ci wytłumaczył, ale nie poddawać się, bo to najłatwiej. Teraz dopiero zauważyłam datę, że już trochę po fakcie piszę, ale może wyciągniesz z mojego postu jakieś nauki na przyszłość. Z tych wszystkich prac do jakich się nadajesz- wybiesz sobie 1-2 i dąż do tego, żeby pracować w tym zawodzie. Jeśli naprawdę tego chcesz i Cię to interesuje, to nie będzie to dla Ciebie trudne