Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twl

Jakiego języka wrto się uczyć?

Polecane posty

Gość twl

Warto inwestować w zdobycie certyfikatu z angielskiego czy lepiej poświęcić czas na naukę mniej popularnego języka ? Jeśli tak to jakiego ?

Gość słodchen
To zalezy do czego chcesz wykorzystac zdobyte znajomosci. W dzisiejdzych czasach juz nie robi wrazenie znajomosc angielskiego. Mozna zaiwestowac w certyfikat ale moim zdaniem to strata kasy bo nawet bez papierka umiejetnosci szybko wyjda. Ja znam ang i niemiecki z najwyzszym certyfikatem z goethe institut i teraz zaczelam hiszpanski- tak dla siebie i zeby miec radocge pogadania na urlopie;)

Gość twl
Ile zajęła ci nauka język od początku? Uczysz się w szkole czy w domu? Myślałam nad wyborem mało popularnego język jk np. chorwacki , grecki, ale nie wiem czy jest sens

Gość słodchen
Angielskiego uczylam sie juz w ppdstawowce ale zadnyvh kursow- tylko szkola. Niemieckiego zaczelam po studiach. Zajelo mi to trzy semestry dwa razy w tygodniu. Oststni semestr w szkole jezykowej spedzilam w niemczech. Tez tylko dwa raz w tyg po 1,5 h plus oczywiscie niemiecka tv, radio czy gazety. Jezyki ktore wymienilas sa cuekawe ale jak z praktycznym stostowaniem jezyka? Raczej nikle szanse tak po prostu sobie z kims pogadac czy poczytac gazete a to bardzo wazne. Ja lepiej znam niemiecki niz angielski bo mialam przez jakos czas stycznosc za granica

Gość gość
zgadzam się,że współcześnie angielski to podstawa na rynku pracy i w życiu w ogóle. ale myślę,że jeżeli jest się mistrzem w mniej popularnym języku,to też można wiele osiągnąć i dobra praca zawsze się znajdzie. mnie akurat interesuje francuski,a na zajęcia chodzę do tej szkoły http://www.bestcentrum.pl/ lektorzy duży nacisk kładą na nasze umiejętności konwersacyjne i komunikacyjne. widać,że idzie mi coraz lepiej,dlatego myślę o certyfikacie ;)

Gość gość
Moim zdaniem warto uczyc sie niemieckiego. Ten jezyk ma potencjał, coraz wieej osób jezdzi do Niemiec do pracy, bo rynek angielski juz wysycony. Ja nigdy nie przepadałam za tym językiem,ale kumpela mnie namówiła zebym z nią poszła na kurs do http://www.warszawa.oei.org.pl/ i powiem szczerze,ze z każdą lekacją coraz bardziej sie zaczynam wkręcać .

myślę że warto umieć jeden z powystawowych obcych - angielski lub niemiecki plus dodatkowo jeden mniej popularnych np. któryś ze skandynawskich ;).

Gość gość
My uczymy się francuskiego w technikum. Warto się go uczyć?

Gość nacjonalista1995
chorwacki i serbski-isti kurac(jeden chuj).Różnica pomiędzy chorwackim(ijekavicą) i serbskim(ekavicą) jest tak znikoma,że możesz mówić po serbsku w chorwacji oraz po chorwacku w Serbii i Cię doskonale zrozumieją :).

Gość gość
a ja tam wolę niemiecki... angielski znają wszyscy i już mam przesyt tego jezyka . Niebawem sie zapisuje na kurs do http://www.wroclaw.oei.org.pl/ i zamierzam sie perfekcyjnie nauczyc niemieckiego!

Gość gość
niemiecki jest brzydki hitlerwski i też mam dośc tego jezyka .. Wole chinski

Gość gość
7.46 snatch school -- dobre!! Sprawdź sobie w slowniku, jakie jest znaczenie w slangu. Padam ze śmiechu ;-) :-) :-)

Gość gość
Chyba jezyka Nowej Gwinei Papui, bo tam może jeszcze jakas prawdziwa cywilizacja zapanuje...

Gość gość
mi się wydaje,że nie ważny jest język,tylko żeby być w nim po prostu bardzo dobrym. mnie interesują języki słowiańskie i uczę się ich chętnie,żeby zostać tłumaczką,jak np. http://tlumaczczeskiego.warszawa.pl/ fajnie byłoby mieć w przyszłości własne biuro tłumaczeń.

Gość alicealice
warto przede wszystkim znać angielski lub niemiecki..a najlepiej i ten i ten. ..ja mam FCE z angielskiego, chodziłam nawet na kursy przygotowawcze do PiSchool, i mi sie opłaciło...a teraz będę przygotowywać się do egzaminów z niemca i tez tam bedę chodzić na kursy!

Gość gość
Hebrajskiego, zyd zadzi swiatem i piniadzorami.

Gość gość
Warto znać niemiecki i rosyjski oczywiście oprocz angielskiego bo ten to każdy chyba juz zna. Chodziłam do szkoły tfls i przy kursie angielskiego w promocji dawali kurs drugiego jezyka gratis.

Gość gość
ja postanowiłam na naukę rosyjskiego,bo z tym językiem chcę związać swoją przyszłość. Uczę się w domu i chodzę nawet na pogłębiony kurs konwersacyjny w szkole http://www.jezykrosyjski.com.pl chciałabym zostać tłumaczką przysięgłą,albo pracować w wydawnictwie,bo interesuje mnie literatura.

Gość gość
rosyjski, jeśli firma związana z eksportem banki - francuski, hiszpański, portugalski ogólnie chiński, hindi, koreański są baaardzo poszukiwane zależy gdzie chcesz pracować, moja koleżanka pracuje w firmie, która jest filią włoskiego koncernu, bo zna włoski, a ogólnie nauka tgo języka jest bardzo bagatelizowana

Gość gość
ale angielski na poziomie komunikatywnym to po prostu obowiązek w tej chwili

Gość jessie2
zgadzam się - angielski to podstawa, a każdy inny język będzie atutem. Warto zainwestować trochę kasy w kurs. Ja np chodze do pi school. Jestem z kursu zadowolona. Mój drugi język to francuski.

Gość gość
Najlepiej kilku np angielski i niemiecki lub hiszpański. Osoby które chodziły do TFLS wiedzą że mają tam promocje z drugim kursem gratis oraz że tam trzyma się poziom oraz że uczą tam tylko wykwalifikowani lektorzy z wieloletnim stażem oraz ze na zajęciach często są prowadzone hospitacje i stały nadzór metodyczny nad zajęciami. Dlatego to wyróżnia TFLS od innych małych szkół gdzie uczą studenci. Proponuję wejść na http://szkoly-jezykowe.com/ gdzie prowadzony jest ranking najlepszych szkoł

Gość gość
to zalezy .... angielski teraz to podstawa i warto miec minimum CAE. Oprócz tego ja ucze sie niemieckiego i hiszpańskiego. W szkole TFLS jest teraz fajna lub była ( nie wiem na ile to aktualne) promocja i przy zapisie na angielski dostałam kurs hiszpańskiego gratis.

Gość gość
Ja postawiłam na niemiecki i wykupiłam kurs w Goethe Institut. Póki co pracuję w centrum Warszawy, ale z niemieckim będę w stanie się przebić wyżej i więcej zarabiać. Trzymajcie kciuki!

Gość dfe34345345
angielski a do tego C+, C#, JAVA etc.