Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy pytanie do was, jakie sa rozmiary poscieli dla noworodka

Polecane posty

Gość gość
my wybralismy ta 100/135 , i klotnia jest tesciowej ze dziecko sie udusi ,ze jest za duza. termin mam na sierpien, a po drugie wiekszosc sprzedawcow nam taka proponowala-autorka

Gość marisza123
my mamy kołderkę 70x80cm, ale używamy kołyski, więc większa nie mogłaby być

Gość gość
wiadomo jak sie urodzi na poczatku sierpnia to jestesmy juz zaopatrzeni w jeden mniejszy kocyk ,drugi wiekszy i jeden becik cienszy i drugi troche grubszy,ale nie rozumiem tej panikiatesciowej haha, jakby to jej dziecko bylo,a po drugie przeciez w lato nie bedzie spał pod koldra

Gość gość
Noworodka nie można dawać do pościeli. Noworodka zawija się w kocyki i rożki.

Gość gość
No niestety, ale teściowa ma racje. Jest zagrożenie, że noworodek w pościeli się udusi (nawet tej najmniejszej). Sprzedawczyni bzdur Wam naopowiadała żeby sprzedać pościel. Na kołderki i poduszeczki przyjdzie jeszcze czas. Takiego dzieciaczka zawija się w kocyk i rożek. Tak jest bezpieczniej, a i maluszkowi sprzyja jak jest spowity.

Gość gość
moja corka przez pierwszy rok prawie spala w spiworku - najlepszy bo sie nie odkrywala w nocy i nie musialam sie martwic ze sie pod nim udusi

Gość zaraz wakacje
a rozmiar jaki kupilas mam do tej pory a corka ma 5 lat... tak wiec nie wyobrazam sobie jak mozesz noworodka pod nia klasc...

Gość gość
Moj syn (urodzony we wrzesniu) spal w rozku potem przykryty kocykiem. Teraz jak jest upal to spi pod pielucha flanelowa. Spiworki mam ale w ogole sie nie sprawdzily bo maly spi na brzuchu.

Gość gość
to ja autorka, przeciez napisalam,ze mamy zakupione dwa kocyki i dwa beciki, a posciel na pozniej, przeciez nie zawine noworodka w posciel w sierpniu

Gość gość
Moja córka spała w rożku tylko 2 miesiące później było jej niewygodnie ponieważ miała za ciasno przykryta kołderką spała spokojniej i nie budziła się w nocy widać było że jest jej wygodniej kołderke ma 100*135