Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Który kierunek najciekawszy wg Was

Polecane posty

Gość gość

a po którym mam szansę znaleźć pracę :) ekoenergetyka Oceanotechnika Weterynaria Zootechnika Lekarsko-dentystyczny Kosmetologia Analityka medyczna Elektroradiologia Ratownictwo_medyczne Rybactwo Zdawałam na maturze rozszerzoną biologię i chemię z tym że chemię totalnie olałam i pewnie z 10 % będę miała,za to biologia dość dobrze mi poszła.

Gość gość
Mała poprawka :) a po którym mam szansę znaleźć pracę usmiech.gif ekoenergetyka Oceanotechnika Weterynaria Zootechnika Lekarsko-dentystyczny Kosmetologia Analityka medyczna Elektroradiologia Ratownictwo_medyczne Rybactwo chemia kosmetyczna dietetyka biotechnologia kosmetologia pielęgniarstwo położnictwo technologia żywności i żywienie człowieka towaroznawstwo Zdawałam na maturze rozszerzoną biologię i chemię z tym że chemię totalnie olałam i pewnie z 10 % będę miała,za to biologia dość dobrze mi poszła.

Gość gość
Proszę doradźcie coś :) moze ktos kończył którys z tych kierunków.. :D

Gość gość
Lopatologia, dobrze zarobisz:-)

Gość gość
Nie wszyscy ludzie są od edukacji i od pracy! Dawać wszystkim renty i zasiłki za darmochę!

Gość gość
Ale masz dużo do wyboru xD jak chemię olałaś, to nie wiem, czy na niektóre się dostaniesz na stacjonarne (no chyba, że nie szkoda Ci kasy i pójdziesz na płatne :P). Nie mogę się zdecydować na konkretny, ale elektroradiologia i dietetyka chyba najlepsze.

Gość gość
Dietetyka to właśnie mój wybór bo interesuję sie zdrowym odżywianiem i chcialabym sie dowiedziec co nie co bo na codzien staram się jesc zdrowo ale nie abrdzo się orientuję........ale czytalam gdzies ze trudna matma jest itd. myslalam o niestacjonarnych bo moglabym pracowac i wtedy moglabym przeciez doplacic, a czy moglabym studiowac dwa kierunki niestacjonarnie?

Gość gość
Myslalam na początku o farmacji ale bardzo trudno podobno mimio iż jestem inteligenta to nie dałabym rady bo nie znoszę wkuwania i męczącej nauki a tam rządzi chemia za któą dleikatnie mówiąc nie przepadam.....teraz jest taki bum na apteki co ulica to apteka więc i z pracą łatwiej, no ale coś za coś :(

Gość gość
O matko jakie kierunki! Ja poszłam na etnologię i nie mam pracy, ale nie żałuję Studiów.

Gość gość
ze niby jakie to są kierunki ze tak się obruszasz? Etnologia to jakies nudy a kosmetologia przyda się w życiu przy kupowaniu kosmetykóww itd. + mozesz włąsny salon założyć i ciekawe studia.

Gość gość
Moim skromnym zdaniem to technologia żywności i żywienie człowieka. Teraz jest moda na zdrową żywność. Każdy kto chce się odchudzić pierwsze co sięga najpierw po dietę, która w cudowny sposób oczywiście bez ćwiczeń odchudziła o parę zbędnych kilogramów. Każdy chce mieć swojego osobistego dietetyka, który specjalnie dla niego ułoży dietę i będzie go prowadzić. także warto w to zainwestować i się tego nauczyć a będziesz miała co robić. Nawet nie jest ciężko

Gość gość
to lepiej technologia zywnosci czy dietetyka, czym oba kierunki sie różnią?

Gość gość
i który z tych kierunków jest trudniejszy? czy na technologii jest więcejmatmy i fizyki np?

największe szanse na pracę z tych kierunków i taką maturą masz po pielęgniarstwie. Nie radzę się pchać w dietetyki czy kosmetologii- co roku uczelnie wypluwają tysiące pózniej bezrobotnych absolwentów

Gość gość
wiem że po pielęgniarstwie jest praca ale ja nie wiem czy dałabym radę krew pobrac bo mam złe wspomninia z tym zwiazane(kiedyś mi pielęgniarka pobierala i strasznie mi dociskala w zyłę bo krwi mało było) poza tym to podobno cieżka praca i to dosłownie + nieksie wynagrodzenie, co myslicie? Bo ja chchialam isc na dieteykę bo interesuje mnie jak człowiek powinien się odzywiac aby być zdrowym i nie muszę znależć pracy po tym bo prawdopodobnie otworze po studiach jakiś własny interes,zainwestuję :)

Moze dietetyka? Teraz dużo ludzi chce zmieniać swoje ciało i kierują sie do dietetykow.

Gość gość
czym różni sie technologia żywinosci od dietetyki, czy zajęcia sa trudniejsze?

Gość gość
proszę niech ktos mi doradzi :(