Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Z lekka zawiedziona

Moje dziecko urodziło sie rude i chce je przefarbować

Polecane posty

Gość Z lekka zawiedziona

Mała ma juz 4 lata a jej włosy nie zmieniły koloru,chyba nie ma juz szans na zmiany. Nie chce aby była pośmiewiskiem w przedszkolu i postanowiłam pofarbować małej włoski na ciemniejszy albo blond. Myślałam hennie, ktoś z was próbował?

Gość gość
nigdy jeszcze o takim pomysle nie słyszałam.Szok

Gość gość
jak można być taką matką - kretynką...grrrr.

Gość gość
a kto ojciec ? pewnie tusk :D

Gość Z lekka zawiedziona
Mężowi wszystko jest obojętne ale myśle ze byłby za przefarbowaniem włosów. w mojej rodzinie nikt nie był rudy i przez to moje dziecko jest gorzej tam traktowane niż inne dzieci. Chce to dla jej dobra.

Gość gość
Puknij się w głowę kobieto. Moja wnuczka ma śliczne rude włosy i żadne dziecko w przedszkolu na to nie reaguje. Jest jedyna w grupie z tym kolorem. Niektóre panie jej tego zazdroszczą, a przy tym ma te włosy lekko falujące i bardzo grube .Reasumując dzieciaki nie zwracają uwagi na takie szczegóły

Gość Jakie to żenujące
Żartujesz sobie? Jak można tak idiotycznie myśleć?! Rudy kolor jest bardzo ładny,zwłaszcza u dziecka. Co z CIebie za matka? Kto miał by się śmiać z dziecka? Nie zastanowiłas sie że mozesz dziecku zrobić krzywdę farbując włoski? SZOK! że taki debilizm istnieje wśród ludzi!😠

Gość gość
Co to za rodzina, która dyskryminuje dziecko ze względu na kolor włosów, niepojęte w dzisiejszych czasach,

Gość gość
Skąd się biorą takie matki debilki?

Gość gość
spotkalam siękiedyś z takim przypadkiem na wsi gdzie jezdziłam.Matka rozjaśniała chłopcu rude włosy ale efekt był taki ze każdy i tak się domyślił i chyba to gorzej jeszcze było

Gość gość
moze płucz włosy małej rumiankiem? Moja siostra ma rude włosy ze złocistą poświatą od mycia w rumianku, od czasu jak skończyla 15 lat nie ma chłopaka który by się za nią nie oglądnął. Daj malej czas, jak podrośnie to sama zdecyduje :p ja mając 17 lat pierwszy raz pofarbowalam wlosy czego zaluję do dzisiaj

Gość gość
spotkałam się kiedyś z takim przypadkiem na wsi gdzie jezdziłam. 30 lat temu.Matka rozjaśniała chłopcu rude włosy ale efekt był taki ze każdy i tak się domyślił i chyba to gorzej jeszcze było

Gość gość
rumianek pogłębia rudość to na marginesie.a tak w ogóle jakakolwiek ingerencja w kolor włosów 4-latki to poroniony pomysł

Gość gość
to ja z 20.00-wołali na niego farbowany lis

Gość gość
tylko farby ziołowe typu henna, można też przyciemnić wywarem z orzechów, jakimiś innymi rzeczami ZIOŁOWYMI, mama mi robiła tak od maleńkości w latach 80 i nikogo to nie szokowało, później włosy same mi ścemniały na brąz

Gość Z lekka zawiedziona
Tez sie zastanawiam czy aby nie poczekać i dac dziecku wybór, zreszta i tak tyle nastolatek sie farbuje i jakoś nikt tego nie komentuje..

Gość gość
Rude dziewczynki mogą byc ładne, nie skazuj dziecka na farbe

Gość gość
Brunetki i blondynki i szatynki są wredne i fałszywe i dwulicowe i fałszywe!

Gość Z lekka zawiedziona
Wiecie co, niektórzy na sile próbują cos udowodnić ze rude jest piękne, owszem jest ale te same osoby potem dyskryminują za koor włosów.

Gość gość
Też mam rude dziecko i dla mnie jest najpiekniejsze. Ma 3 latka i już wszyscy zaakcepotwali że taki urok ma,ale wiem jak to jest jedna ciotka do tej pory mówi,,no i rudy jest chyba już mu sie nie zmieni kolor,, powiedziałam jej kiedyś że malo ważny kolor włosów ważne że ZDROWY. I sie zamknęła na dobre z tym tematem. W szkole miałam rudego kolege i jakoś nikt mu nie dokuczał ,nawet miał niezłe powodzenie:) ja tragedi nie robie z rudego koloru wlosów, pomyśl ile jest takich maluchów chorych, muszą sie zmagać z chorobami całe życie i co ich rodzice przeżywają? Nie martw sie włoskami, ja mowie że mam wyjątkowe dziecko bo ma złote wloski a takich brunetów i blondynów to tysiące

Gość gość
Do gość z 20,23 Masz racje ile jest chorych dzieci i to jest tragedia, a nie kolor włosów

Gość Z lekka zawiedziona
Moze ta oryginalność wyjdzie jej na dobre? Nie chce zeby miała przesranego dzieciństwa tylko z tego powodu. A wiadomo ze dzieci potrafią byc okrutne.

Gość gość
Nie dociera do ciebie, że dzieci nie zwracają uwagi na kolor włosów

Gość gość
Co za matka-debilka :D Aż szkoda dziecka :O Rozumiem, że grube dziecko byś głodziła, a takiemu niewidzącemu bez okularów - zdjęłabyś je- aby tylko zapobiec ewentualnym szyderom w przedszkolu? :O

Gość gość
Rudzielce są sexi. Faceci często sa w cholerę przystojni, a dziewczyny piękne.

Gość gość
akurat rude dziewczyny to rarytas, natomiast rudzi chłopcy mają przesrane autorko, uważaj, za kilka lat, twoja córcia nie odpędzi się od adoratorów, jeżeli oczywiście będzie ładna do tego ;)

Gość gość
hmm ja spotkałam sporo ładnych rudych dziewczynek, w tym jedna naprawdę była przeeeeeeśliczna! były też i takie "średnie" , ale jakiejś brzydkiej w realnym życiu nie zauważylam (choć wiem ze i takie są) gorzej tutaj mają chłopacy - bo tutaj prawie każdy był brzydki :P choć wiadomo, ze były jakieś wyjątki

Gość gość
Hayley Williams jest ruda i jaka laseczka ;)

Gość gość
Czy glowa cie boli? I co z tego ze rude? 50% kobiet sie farbuje zeby rde włosy mieć a ta chce to zafarbować..... a i z własnego doświadczenia. Znam rude dzieci z paroma chodziłąm do klasy. NIKT IM NIE DOKUCZAŁ. Inaczej było z małym murzynkiem któemu wszyscy ubliżali. Dzieciory znajdą zawsze punkt odniesienia zaczepek. Jak nie włosy (co w tych czasach jest rzadkie twoje myślenie rodem z PRL-u) to nos, wzrost, waga.... pamietaj, że nie każde dziecko dokucza. Ja w dzieciństwie nikomu nie dokuczałam.

Gość gość
Ja tam bym farbowała :)