Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam które latały ryanairem z dziećmi do 2 lat

Polecane posty

Gość gość

Sorka że zakładam drugi temat, ale tam NIKT nie zrozumiał pytania i postanowiłam zapytać jeszcze raz. Wylatujemy na dłużej, nie będziemy mieli jak zakupić nocnika-nie będziemy mieli gdzie przez pierwsze 2 dni. Moje dziecko korzysta już z nocnika, głównie robi po prostu kupę do nocnika. Jeszcze chodzi w pampersie, ale nie chce mu mieszać w głowie, bo w domu często woła na nocnik. Więc chce nocnik przewieźć ze sobą. Wiem, że na dziecko do 23 mca życia włącznie nie przysługuje nic, możemy jedynie włożyć 2 rzeczy: wózek/łóżeczko turystyczne/podstawkę lub fotelik do luku. Nie mogę nigdzie znaleźć wiadomości na ten temat. Do luku wkładamy wózek, ale co z nocnikiem? Czy muszę go upychać do torby, czy mogę go zdać tj wózek/fotelik/łóżeczko?

Gość gość
nikt normalny nie wozi se sobą nocnika, więc ci nikt nie odpowie. jest coś takiego magicznego jak infolinia przewoźnika - radzę skorzystać.

Gość gość
Nocnik musisz musisz przewieźć jako bagaż podręczny lub rejestrowany.

Gość gość
ja latam z moją córką często ale szczerze powiem że troche dziwny masz problem. Nie możesz poprosić żeby ktoś tak gdzie lecisz kupił dziecku nocnik? Nie można nocnika nadać jak wózka.... Jedyne co to włożyć do torby ale zastanów sie czy nie szkoda ci miejsca.

Gość gość
gościu z 22:09 okey dzięki za odpowiedź w takim układzie spakujemy do bagażu :) po prostu uważałam że skoro można zabrać dodatkowo 2 rzeczy to właśnie byłaby możliwość przewiezienia nocnika no ale trudno :] a do gościa z 22:08 skoro chcesz tu wydzielać swój jad proponuje pójść do łóżeczka pokochać się z mężem i nie będziesz się musiała wyżywać tutaj za swoje niepowodzenia :)

Gość gość
Jeszcze rok temu za darmo można było wziąć tylko wózek. Za fotelik była opłata 10 euro. A nocnik to tak jak każdy inny bagaż. Pewnie też chcesz ubranka wziąć i też chciałabyś za darmo??

Gość gość
gościu z 22:10 jedziemy do rodziny z malutkim niemowlakiem, jeden rodzic ciągle pracuje i używa samochodu a drugi siedzi z dzieckiem, a mieszkają na wsi i po prostu bardzo ciężko gdzieś się wybrać do miasta jeżdżą sobota/niedziela ale w ten weekend mają gości którzy przyjechali w sumie na jeden dzień więc nie będą nigdzie jeździć. Artykuły spożywcze bez problemu zakupują na miejscu ale nocnika nie kupisz ;) stąd mój pomysł. A jedziemy tam z zamiarem zakupienia troszkę ciuchów dla dziecka (tam są dużo tańsze i lepsze jakościowo) więc w sumie możemy w jedną stronę nocnik zabrać i tam go po prostu zostawić.

Gość gość
A tak odbiegając lekko od tematu, to fajnie jest jak dziecko skończy już dwa latka. Można trafić na tańszy bilet, za darmo bagaż podręczny, miejsce w samolocie i wózek w dalszym ciągu za darmo.

Gość gość
a nie mozesz kupic nocnika turystycznego? sklada sie i zajmuje bardzo malo miejsca - mozesz nawet popatrzec za uzywanymi. Kolezanka miala taki i bardzo sobie chwalila

Gość gość
płacimy za bilet dziecka, które nie zajmuje miejsca i to więcej niż za nasz za jedną osobę więc chyba powinien być dla dziecka chociaż podręczny :) Obecnie wyczytałam, że można zabrać 2 rzeczy, ale żeby zabrać na pokład samolotu fotelik trzeba wykupić dodatkowe miejsce (oczywiście nie każdy fotelik można zabrać)

Gość gość
A może spróbuj wysadzac dziecko na toalecie przez te dwa dni tylko je wystarczająco asekurować.

Gość gość
pierwsze słyszę o takich nocnikach :) ale na jedną podróż jest trochę drogi (właśnie sprawdzałam na internecie)

Gość gość
No właśnie. Dlatego korzystniej latać z dzieckiem 2 letnim

Gość gość
no ale dziecku wieku nie dodam :) następnym razem jak będziemy lecieć będzie miał 2 lata skończone.

Gość gość
gościu z 22:18 w domu mamy nawet nakładkę na nocnik (mamy dwa nocniki taki najzwyczajniejszy i fp) i po prostu usiądzie, nic nie zrobi, wstanie i zrobi, na nocniku tego problemu nie ma.

Gość gość
Nocnik musisz spakować do bagażu, jak już go musisz brać. Samoloty zazwyczaj lądują na lotnisku, zapewne nie w waszym miejscu planowanego pobytu. Ktoś musi was stamtąd odebrać, po drodze można kupić nocnik.Szkoda miejsca w bagażu.Ja jak lecę, to staram się zabierać jak najmniej takich właśnie akcesorii...Janie wlokłabym z sobą nocnika,ale to twój wybór. Pytanie do innych mam latających..czy jak dziecko ma 2lata i 8 miesięcy,można dalej za darmo wziąć wózek?

Gość gość
Tak, można za darmo wziąć wózek. Nie ma ograniczenia wiekowego.

Gość gość
Nawet w cenniku stoi, że wózek za darmo. Nie ma żadnej dopiski, że tylko dla dzieci do dwóch lat.

Gość gość
Autorko, jak dziecko takie małe zrobi kupę do pieluchy przez parę dni to nic się nie stanie. Zobaczysz sama, że w odpieluchowaniu są częste zwroty akcji.

Gość gość
zadzwoń do ryanaira zamiast zakładać denne tematy

Gość gość
Nie wiem po co dzwonić skoro wszystko jest w regulaminie i nocnik na pewno nie jest uznany jako darmowy bagaż.

Gość gość
ale są dodatkowe odpłatne akcesoria jakie można wziąć jesli wykupi się miejsce dla dziecka, więc niech się dowie, czy nocnik jest jednym z tych akcesorii.

Gość gość
powiem ci tak,mialam raz podobna sytuacje :D Lecielismy na wczasy z corka (miala wtedy 15m).Tez korzystala z nocnika juz normalnie nie chodzila w pampersie.Kupilam nowy nocnik I wpakowalam go do torby podrozniczej tej duzej.Jak juz wracalam to bez nocnika tam go I zostawilam(wyrzucilam)

Gość gość
Ale te dodatkowe akcesoria są wymienione w regulaminie i mogę cię zapewnić, że nocnika tam nie ma.

Gość gość
gościu z 22:53 zrobię tak samo :) a do innych "mądrych" a skąd wiecie, że nie lece np. w nocy? albo nie wiem o 6 rano będę na miejscu :) Wózek można zabrać, ale jest ograniczenie wiekowe-do 16 lat ;) chodzi o ten dziecięcy a nie jakiś inwalidzki itp. :]

Gość gość
Że wózek tylko do 16 lat to nie wiedziałam