Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysia_07

ALIMENTY

Polecane posty

Witam! Mam niedługo sprawę o alimenty od rodziców. Mam 18 lat i chciałaby dowiedzieć się jak przygotować się do sprawy, jakie pytania może zadać sąd? Mimo tego, że będzie pomagał mi adwokat, chciałabym się jakoś psychicznie przygotować do tej rozprawy.

Gość gość
zbierz jak najwięcej argumentów przeciwko rodzicom, może nawet zaskarż , ze Cię molestowali a matka wieszała Ci kielbasę na szyję by pieski chciały się z Tobą bawić

Gość gość
płacz .dużo płacz na sali sądowej. obficie i rzewnie najlepiej 2 l na metr kwadratowy

Gość gość
Masz "fajnych rodziców" że musisz ich skarżyć o alimenty! Nie mozna dojśc do porozumienia,zeby az tak zachować się wobec nich?!

Gość gość
Dlaczego zaskarżasz rodziców o alimenty ? Ale jeżeli są ci potrzebne weż ze sobą wszystko- tzn wydatki na szkole dojazd od szkoly lekasrtwa wyżywienie itp itd

Gość gość
Skoro masz papugę, to w czym problem? Adwokat potrafi wygłaszać wydumane historie i nie musisz pytać na forum co powiedziec😠

Nie, nie można dojść do porozumienia. Nie opuściłam domu z własnej woli, a to co się tam działo to przekraczało ludzkie normy. Również moja siostra wyniosła się z domu.. tak ciężko zrozumieć, że nie w każdym domu jest tak pięknie?!

Gość gość
Twój stary Cię g****ił?

Gość gość
Dobrze jakbyś miała jakiś świadków którzy by potwierdzili że w domu było źle. Ale to adwokat powinien ci powiedzieć. Nie kłam w sądzie zawsze wszystko wyjdzie na jaw.

Świadkowie będą wzywani na kolejną rozprawę na potwierdzenie tego, że rodzice nie chcieli mnie wpuścić do domu

Pewnie nie jest Ci łatwo skoro doszło do sprawy sądowej i zaskarżenia rodziców o alimenty? To bardzo trudne i niezrozumiałe że są tacy podli rodzice? Musisz podać mocne argumenty, udowodnić dlaczego domagasz sie alimentów.Sąd nie lubi histerii podczas rozprawy.Odradzam płacz jak tu ktoś Ci doradzał.Masz obrońcę, na pewno sobie poradzi.Życzę powodzenia.

Gość gość
Musisz być opanowana, sąd lubi jak ktoś mówi o kontynuacji nauki itp. Nie rób histeri- bardzo to dziecinne a ty masz udowodnić ze potrzebne c****eniądze bo chcesz wstapic w dorosle zycie. Zycze powodzenia !

Gość mysia_007
Adwokat mówi ze da się wyciągnąc od rodziców z 3 tysiaki miesiecznie, ale musze mu najpierw dobrze zapłacić . Troche to dziwne, bo stara siedzi na kasie w markecie, a stary na portierni w fabryce