Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego kobiety kłamią że CESARKA to takie cudo

Polecane posty

Gość gość

Przeszłam dwie cesarki i sorki ale wolałabym rodzić sama ,mimo bólu w trakcie porodu wszystko jest do przeżycia a za chwilę i tak tego nie pamiętamy.Niestety nie mogę powiedziec tego o cesarce po pierwszej została mi endometrioza wielki ból i operacja ,a po drugiej znów zaczyna się wszystko od nowa a mój lekarz powiedziałmi tylko że niestety jak raz już sie pojawiła to już tak będzie.Dlatego dziewczyny jak nie ma zagrożenia życia twojego lub dziecka róbcie wszystko by rodzić same unikniecie wielu powikłań o których żadko kto mówi nawet lekarze.

Gość gość
Miałam cc pod narkozą. Wszystko trwało godzinę. Sytuacja byla taka, ze nie było czasu na znieczulenie miejscowe. Po obudzeniu się nieststy nie mogłam odrazu prztytulić mojego Synusia, przynieśli mi go dopiero jak go umyli, ubrali itp. Wstanie z łóżka po 6 godzinach - to był koszmar, cała się trzęsłam i nie miałam siły (ale da się przeżyć ból i ciągnięcie szwów).

Gość Ale to już było
Podobno teraz taka moda żeby mieć cesarkę.Uważam że to konieczność,a nie że tak modnie.Urodziłam naturalnymi silami,ale to było wiele lat temu.Nie dopomyślenia żeby w obecnych czasach rodzić 12 godzin.Ja niestety pierwszy poród rodziłam przez tyle godzin.Dziś pewnie nie musiała bym tak męczyć się w bólach? Drugie dziecko urodziłam w ciągu 20 minut.Czasy sie zmieniają lecz gdy jest możliwość urodzić naturalnie, to po co cesarka?

Gość gość
Ja nie rozumiem jak mozna z wlasnej woli okaleczac wlasne ciało ,Ja rodziłam 21godzin ale w życiu nie wybrałabym cesarki.Po porodzie odrazu zajełam sie dzieciaczkiem i wszystko moglam robic nawet pekniete krocze bardzo nie bolało,w porownaniu z tym co przezywa kobieta po cesarce mało żę nie moze zajac sie maluszkiem to sama cierpi i oczywiscie ma blizne na cale zycie.Drogie Mamy zadnej cesarki oile jest to nie konieczne troche bulu ale warto.

Gość gość
NIE CESARCE!!!! Miałam dwie i mogłam tylko marzyć o naturalnym porodzie. Trzeba pamiętać,że cc to operacja chirurgiczna i pozostawia po sobie ślady do końca życia. Mogą wystąpić powikłania. Po pierwszej cesarce miałam zrosty których ból będzie mi towarzyszyć do końca życia. Rozmawiałam też z koleżanką mającą 4 dzieci. Trójka urodziła się naturalnie czwarte urodziło się przez cc. Twierdzi ona,że najgorszy poród to cesarka. Ból towarzyszący porodowi naturalnemu jest niczym w porównywaniu z męczarnią po cesarce!

Gość gość
Róbcie jak chcecie, ale nie każcie innym robić tak samo. To że ktoś coś "twierdzi", nie znaczy, że jest to prawdą uniwersalną. Boże co za denne postrzeganie świata.