Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Budowanie wieży z klocków, rozwój niemowlęcia

Polecane posty

Gość gość

Czy to jest częste, żeby 7 miesięczne dziecko budowało wieżę z klocków, wyjmowało, wkładało przedmioty do pojemników, nakładało krążki na stojak itp? Kiedy wasze dzieci się tego nauczyły? Syn koleżanki potrafi takie rzeczy, a mój co najwyżej potrafi sobie włożyć klocka do buzi... Martwię się.

Gość gość
Nigdy nie spotkałam takiego dziecka...

Gość gość
Moj syn ma 13 miesiecy i od niedawna umie sie bawic klockami duplo - tzn. Umie wpinac i rozpinac klocki i buduje sobie takie konstrukcje z max. 4 elementow. Jak mial 7 miesiecy, to pewnie tylko pakowalby je do buzi.

Gość gość
:)nie trzeba sie tym w ogole przejmowac 888 www.youtube.com/watch?v=gyBfqKwkdr4

Gość gość
U bas też koło roku te umiejętności się pojawiły, koleżanka pewnie coś bajeruje.

Gość gość
Moja też miała coś około roku. U nas, mieszkam w Niemczech, dopiero na bilansie dwulatka sprawdzana jest ta umiejętność. Więc myślę, że do dwóch lat ma się nauczyć.

Gość gość
Dzieci rozwijają się w różnym tempie. Nie ma to jednak wpływu na ich późniejsze zdolności czy inteligencję.

Gość gość
mój miał w tyłku klocki w tym wieku :D a wieża? mamy taką grającą gąsienice, to jedyne co to było walenie jej w łeb żeby grała... :D a jak rozbroiłam te krążki i zostawał samy stojak który grał, to walił w stojak :] i zakładał krążki na rączki. Robi to od niedawna a ma 1,5 roku :) A widziałaś to na własne oczy, czy koleżanka opowiadała? Bo ja słyszałam o fenomenie, że dziecko od 7mca życia było bez pampersów i pokazywało kiedy na nocnik chce :D

Gość gość
7 miesięczne dziecko lubi burzyć wieżę z klocków. Mój maluch psuł jak miał 7 miesięcy. Ok roczku zaczął łączyć klocki razem. 2 lub 3 sztuki.

Gość gość
Widziałam, koleżanka się nie chwaliła nigdy. Może wpływ na to ma fakt, że rodzice są artystami, więc mały odziedziczył zdolności manualne? Oprócz tego rozwija się normalnie.