Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ConfusedGirl

Czy jestem gruba?

Polecane posty

Gość ConfusedGirl

Mam prawie 15 lat, 167 cm wzrostu i ważę 53 kg. Nie wiem, czy jestem gruba. Oceniam się raczej jako przeciętną, jednak moja siostra (lat 19) twierdzi, że jestem gruba. Nazywa mnie grubaską :/ Sama zaczynam w to wierzyć :/ Co mam o tym sądzić? Powinnam się wziąć za dietę?

Gość kkj
przede wszystkim jesteś jeszcze dzieckiem

Gość ConfustedGirl
Wiem. Ale bardzo dokucza mi siostra. Cały czas rozpowiada znajomym, że jestem gruba i powinnam zrobić sobie jakąś dietę. Coraz bardziej boję się jeść, bo znów siostra powie mi, że jestem gruba :/

Masz normalną, dobrą wagę. A twoja siostra jest głupia myśląc że faceci lecą na skórę i kości.

Gość gość
Ja mam 168 i też ważę 53 i mam zbudowane, grubsze nogi (54 w udzie w łydach.. 35, w kolanie 34.. w talii 69 cm w biodrach.. 94. Wyglądam na jakieś 58-60 kg nie na 53.

A to znajomi oczu nie mają i nie potrafią ocenić twojej wagi tylko musza się posiłkować opinią siostry? założę się ze siostra ma figurę dziewczynki a nie kobiety.

policz sobie wskaźnik bmi i zobaczysz, że jesteś raczej w dolnej granicy poprawnej wagi. Abo masz minimum poprawnej wagi, albo już niedowagę, więc olej głupie gadanie siostry, która wyłącznie chce zrobić Ci na złość i wpędzić Cię w kompleksy.

Gość ConfustedGirl
Sama w przeszłości miała problemy z wagą. Nie była gruba, wręcz przeciwnie. Miała dużą niedowagę. Chyba sądzi, że powinnam być taka jak ona. Co mam robić? Moja siostra Ala nie daje mi spokoju od jakiegoś roku!

Gość gość
Ale ta siostra może miećrację. Ja mam tyle wagi przy tym wzroście i faktycznie mam bardziej zbudowane nogi. Kiepsko to wygląda, lepiej wcześniej wyglądałam. A mam 21 lat.

Gość ConfustedGirl
Dużo osób u mnie w rodzinie miało niedowagę, więc moja siostra uwielbia to wykorzystywać twierdząc, że jestem tępą grubaską. Co lepsze, niektórzy jej wierzą. Gdy spytałam się kiedyś przyjaciółki, czy jestem gruba, odpowiedziała, że chyba oszalałam, że jestem chuda i mam niską samoocenę :/

Odpowiadaj, że przynajmniej nie jesteś wychudzonym anorektykiem, tylko zdrową SZCZUPŁĄ dziewczyną. Anoreksja to bardzo poważna choroba. Nie daj się w nią wpędzić siostrze, bo w ten sposób może to zrobić, jeśli tylko uwierzysz. Jakbyś przytyła z dwa kg, to będzie dobrze.

Gość gość
Spojrz w lustro i oceń swoją figurę. Jak się sobie podobasz - to olej gfadanie. Jak uważasz, że czegoś masz za dużo - to ćwicz. Dareios, a ty nie p*****l głupot, bo to że ktoś gdzieś ma czegoś więcej, to nie oznacza, że to jest sexy.. ja jakos mam bardziej zbudowane nogi i biodra szerokie, ale d**ę płaską i w ogóle nie sexy, boczki na dole pleców (nie za duże, ale są), nie mam wcięcia w talii nawet mimo że mam płaski brzuch.. w ogóle sexy nie jestem

Gość gość
Levviatan, niestety nie mam za ładnych.. nawet brat się śmieje ze mnie że d**y nie mam i nie wyglądam jak kobieta. to jest okropne, to ja już wolę być chudsza, a nie taka z szeroką płaską d**ą. Kiedy ś jak miałam szczupłe nogi i mniej w talii lepiej się czułam. Robię teraz po 200 przysiadów na tyłek i uda ale jak na razie efektów brak.

Gość ConfustedGirl
Przez nią nie wstydzę się tylko swojego ciała, ale i swoich talentów. Szykanowała mnie tak przez całe życie. Występy to dla mnie męczarnie. Zawsze powtarzała mi, że jestem zbyt tępa i gruba. Nie wiem, jak uwierzyć w siebie :/

Gość gość
Wrzuć zdjęcie, my ci wszystko powiemy szczerze :)

Poszukaj też innych ćwiczeń na uda. Uda to mięśnie, więc potrzebują białka. No i chude nogi nie będą tak ładne jak szczupłe. Na pewno nie chudnij. Ty sama masz przekrzywiony obraz, skoro większość rodziny ma albo miała niedowagę i siostra robi Ci pranie mózgu. Pilnuj się, żeby mieć zachowaną prawidłową wagę.

Gość gość
jesteś chudym szczylem

Gość gość
Ale ja nie jestem autorką ;) staram się trzymać ujemny bilans kaloryczny (ale się nie wygładzam) żeby troch ę tłuszczyku też zeszło z tych ud.

Gość ConfustedGirl
Dziękuję za pomoc :) Postaram się nie oszaleć! Jest mi na serio trudno :/ Przez nią coraz częściej czuję obrzydzenie do jedzenia i słodyczy, bo boję się, że ma racje :/

Gość prawictwo pospolite 143
mi sie wyjajde ze jeszcze przytyjesz .. Wiesz 15 latki ważą zwykle mniej niż 25 latki .. Kobiety z wiekiem nabierają wagi .. Wiec musisz sie pilnować .

Gość ConfustedGirl
Wiem, boję się tej choroby. Wiem, że jeśli zacznę słuchać siostry będzie mnie ona czekać, dlatego nie poddaję się w miarę swoich możliwości...

Gość gość
masz wredną siostre - to raz masz nisk,a samoocene to dwa waga OK postaw sie siostrze, nie badz takim popychadlem - bo do konca zycia bedzie po tobie jezdzic powiedz jej ze ma zółte zęby i wredny wyraz twarzy na przykład

Witam. Pracuje w telewizji i szukam par do programu, w których kobieta ma problem z nadmiernym odchudzaniem, utratą wagi lub anoreksją. Zainteresowane osoby, oraz osoby znające takie pary, bardzo proszę o kontakt: qbagolab@gmail.com Pozdrawiam.

Gość gość
nie spamuj dobrze ? Caly czas wklejasz to samo