Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturka2015

Nowe repetytoria maturalne WSiP do matury 2015

Polecane posty

Gość maturka2015

Witam wszystkich :) Czy ktoś zdający nową maturę miał już z nikim kontakt? Czekam na opinie.

Gość gość
Ja też za rok piszę maturę i słyszałam, że są z języka polskiego do podręcznika " zrozumieć tekst zrozumieć człowieka ". Ale ja go jeszcze niestety nie nabyłam.

Gość gość
Ja zakupiłam do biologii i chemii, są takie średnie.

Gość gość
moja biologiczka osądziła, że są kiepskie :/ . Mam repetytorium z niemeickiego. ABITUR i w 100 % polecam

Gość gość
Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat! Doświadczenie - 5 lat. Solidnie, szybko i rzetelnie! Bez kopiowania z Internetu! Do każdego tematu podchodzę indywidualnie Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje. Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-) KONTAKT; matura24H@wp.pl GG; 39631281

Gość gość
ja własnie kupiłam j.polski i matematykę, podobaja mi się, fajnie napisane teksty, łatwym językiem. Matematyka tez ok, krok po kroku wytłumaczone zadania.

Gość gość2222222
a z biologii czemu jest zła? ktoś ma może rozszerzony polski?

Gość gość
Ja nabyłem vademecum z operonu z języka polskiego, i jest naprawdę fajne. Wystarczy wejść na stronę wsip i operon i zajrzeć do spisów treści obu publikacji. Widać, że w publikacji wsip są tylko lektury z gwiazdką i kilka z gimnazjum. W publikacji operonu jest wiele lektur, są mity, wiersze. Zarówno jak w publikacji wsip jest tam kształcenie językowe, o maturze, etc. Więc ja polecam publikację wydawnictwa OPERON.

Gość gość
A masz rozszerzenie czy podstawe?

Gość gość
Ja osobiście zastanawiałam się nad zakupem repetytorium WSIP lub vademecum operonu. Osoby w mojej klasie również takie mają. Popytałam wielu z nich i stwierdzili, że te z WSIP są lepsze. Sama spróbowałam przejrzeć zawartość obu i faktycznie wydaje mi się, że te z operonu są tak jakby trochę nieogarnięte. Zastanawiam się również nad zakupem repetytorium z chemii, tak więc prosiłabym o dokładniejsze opinie tego wydania. ;)

Gość gość
Nie polecam repetytorium z biologii. W internetowym kursie pełno błędów, zadania są albo przekombinowane, albo za proste z błędami. Radzę poszukać innych materiałów.

Gość gość
Ja posiadam repetytorium z biologii i sama odkryłam dość poważny błąd, bo w schematach z cyklu rozwojowego paprotników są pomylone paprotniki jednakozarodnikowe z różnozarodnikowymi. Więc ktoś kto się tak nauczy będzie w głębokim błędzie.

Gość kupiłem
Ja wolę WSiP niż inne. Sa bardziej zwarte i dopracowane. A te z operonu są dla mnie za kolorowe. W gimnajum też miałem wsip. Tym bardziej, że jest taniej. U nas w szkole był przedstawiciel i dał nam wielorazowe kody rabatowe. Wystarczy wpisać R980041 i jest 50% rabatu na ich stronie