Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

smierdzace kolczyki

Polecane posty

Gość gość

czy wam tez smierdza kolczyki po wyjeciu z uszu?

Gość gość
Mnie nie, ale ja się myję.

Gość gość
ja tez sie myje, ale dziurki w uszach ciagle mi ropieja i to zostawia taki dziwny zapach na kolcyzkach o to pytam

Gość gość
też tak mam

Gość gość
a kolczyki przemywam, macie jakis sposob na pozbycie sie tego problemu?

Gość gość
Jeśli ropieją dziurki, to znaczy, że jest stan zapalny. Powinnaś ponosić przez jakiś czas lecznicze kolczyki (takie, które się dostaje do noszenia po przebiciu ucha, zanim się nie wygoi). Ja tak czasem mam, że jeśli przez jakiś czas nie noszę kolczyków i potem próbuję wcisnąć na siłę, to zaczyna mnie boleć ucho :O. Wtedy noszę taki leczniczy kolczyk przez jakiś czas i jest okay. A czy nosisz srebrne kolczyki, czy ze zwykłego metalu?Może masz alergię na nikiel i stąd te problemy?

pomaluj kolczyki lakierem bezbarwnym do paznokci. a dziurki w uszach dezynfektuj wacikiem. masz alergie prawdopodobnie na nikiel

Gość gość
wielkie dzięki za odpowiedzi :) moze to faktycznie jakieś lekkie uczulenie:)

Gość gość
Kolczyki, zwłaszcza rzadko zmieniane, mogą trochę śmierdzieć. Nasza skora cały czas produkuje łój i się łuszczy, ta urocza mieszanka odkłada się na biżuterii i śmierdzi - dlatego pod prysznicem czy w kąpieli warto poruszać kolczykami żeby je obmyć. Wyjmij kolczyki - jak jest na nich biały osad o nieprzyjemnym zapachu to jest to właśnie to, nie ropa. Jeżeli Ci ropieją (widać opuchliznę i sączy się żółtawa ciecz) to znaczy, że masz stan zapalny. Może być spowodowany uczuleniem albo źle dbałaś kiedy pierwszy raz zrobiłaś.