Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żona urodziła 5 dni temu grypa jelitowa chorobowe?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam taką sytuację ciężką proszę o poradę w miarę możliwości i wiedzy. Moja żona 17 czerwca urodziła dziecko, dzisiaj okazuje się, że wymiotuje i ma biegunkę, a z racji tego, że dziecko ma dopiero 5 dni jest to ogromne zagrożenie i musi się odizolować od dziecka nad którym nie ma kto w tej chwili sprawować opieki jak tylko ja, a ja mam dziś do pracy na rano i i moje pytanie czy mam prawo wziąć chorobowe na dziecko? Błagam to dla mnie ważne

Gość gość
z roztrzepania nie dopisałem że podejrzewamy że żona ma grypę jelitową, dopiero uczę się w roli ojca a tu jeszcze choroba żony, nie mogę iść do pracy, nie mam go z kim zostawić

Gość gość
nawet jak nie na dziecko, to nagłe na żądanie wolne powinno ci przysługiwac, z powodu nagłych wydarzeń, raczej nie możesz zostawić rodziny w potrzebie, powiedz, że chorobowe bierzesz, nie jestes w stanie pójść i tyle

Gość gość
zostawiłbym koleżance żony dziecko pod opieką i szybko pojechał jutro do lekarza ogólnego żeby mi dał chorobowe, czy tak może być?

Gość gość
halo czy jest tu kto?

Gość gość
Wez dzien na zadanie i zalatw zwolnienie na zone albo na dziecko. Moj maz po moim porodzie a mialam cc dostal bez problemu od gina na opieke nade mna chyba 2 tygodnie bo ciezko bylo ze mna. Zdrowia i powodzenia zycze

Gość gość
serdecznie dziękuję za odpowiedź, tak zrobię

Gość gość
Przecież ojcu należy się urlop okolicznościowy w przypadku urodzenia dziecka!