Gość lizocek2999 Napisano Czerwiec 23, 2014 Witam!!! Mam pytanie odnośnie hipoglikemii,mianowicie kilka miesiecy temu zaczełam sie dziwnie czuć,lenistwo,zmęczenie,senność i jakieś dziwne palpitacje serca.Myślałam że może doigrałam sie cukrzycy ale pewnego razu przy takim fatalnym samopoczuciu koleżanka która jest cukrzykiem dokonała mi pomiaru glukometrem i wyszo 19 , glikemia na czczo w normie.Ponowne badanie wykazało nieprawidłowom glikemie. Innym razem przy normalnym samopoczucie wyszło mi 14 cukru .Pani Diabetolog zdziwiona że takie napady przebiegały bezobjawowo,okazało sie że leki które przyjmowałam zagłuszały te objawy.Krzywa cukrowa wyszła w normie w pierwszych 2 godzinach a w 3 godz. spadła do 44. Tk mam w normie,ginekologicznie też ok, tarczyca również.Podobno to hipoglikemia reaktywna,Było podejrzenie guza trzustki ale na TK nic nieprawidłowego nie wyszło.Lecze sie u psychiatry na depresje,i najdziwniejsze jest to że wszystko co związane ze spadkiem cukru zaczeło sie po traumatycznym dla mnie przeżyciu.Nie wiem ale czym wiekszy stres u mnie tym bardziej mi cukier wariuje,myślałam że może na tle nerwowym takie u mnie spadki!!!!Chciałam zapytać czy wie ktoś może czy istnieje jakaś zależność między hipoglikemią a stresem ????Proszę o pomoc może ktoś coś na ten temat wie!!!! Pozdrawiam serdecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach