Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1531845356942596

odciaganie mleka laktatorem zaraz po porodzie?

Polecane posty

czy ktoras z mam odciagala mleko dla dziecka zaraz po porodzie zamiast normalnie karmic?

Gość gość
Zaraz sie zleca hieny twierdzace, ze odbierasz dziecku bliskosc i wiez :D Ja tak karmilam 3 miesiace, potem przeszlam na karmienie mieszane,po kolejnych 3 miesiach juz tylko na mm.

Gość gość
Ja mialam taki plan ale uznalam juz po narodzinach dziecka że to nie wygodne. Latwiej jest poprostu wyciagnac piers i nakarmic dziecko. Odciagajac jest duzo wiecej zachodu. Musisz odciagnac mleko potem przy podaniu podgrzac a dziecko juz placze ze jest glodne. Trzeba sterylizowac butelki. A tak poprostu dajesz poers i masz mleko w idealnej temperaturze gotowe do jedzenia. Nawet kilka raz odciagalam zeby maz mogl w nocy do dziecka wstac i je nakarmic. Ale zanim podgrzal i podal . Dziecko juz tak plakalo że ja sie budzilam i karmilam malucha. U nas poprostu taka opcja sie zupełnie nie sprawdzila.

tu autorka tematu.mam juz jedno dziecko,drugie w drodze:)pierwsze dziecko probowalam karmic,ale nie wyszlo,wiec odciagalam pokarm i karmilam na zmiane z mm.to o wiele bardziej mi odpowiadalo.teraz mysle o calkowitym przejsciu na odciaganie pokarmu od poczatku,ale zastanawiam sie jak to wyglada w praktyce w szpitalu.

Gość gość
Oczywiście to tobie ma pasowac :-) dla mnie nie bylo poprostu wygodne . Najlepiej bylo by chyba zadzwonic do szpitala i zapytac jak to wyglada u nich.

Gość gość
ja pierwsze 6 tygodni odciagalam mleko, potem zaczelam karmic przez kapturki a jak mlody skonczyl 3 mce sam przestal akceptowac kapturki i pil juz normalnie z piersi