Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna1819

jestem 7 miesiecy po cesarce i zaszłam w ciąże

Polecane posty

Gość Anna1819

czy jest szansa ze donoszę szczęśliwie tę ciaże? martwię się

Gość kobieta_31
zycze zeby wszystko bylo ok. a co lekarz mowi? ja jestem 6 mies po cc. nie wyobrazam sobie kolejnej ciazy przez nastepne 3 lata.

Gość gość
Moja kuzynka zaszla 8 miesiecy po cesarce.jest teraz w 30 tygodniu,na poczatku miala problemy ale teraz wsxystko jest ok

Gość Anna1819
do lekarza idę dopiero w przyszlym tygodniu, bardzo się denerwuję i martwię jak to będzie :(

Gość Anna1819
właśnie nie wiem jak to jest z ta blizną, jakie jest ryzyko że pęknie??

Gość gość
Jej lekaz mowil ze to za wczesnie ale jest pod stala opieka lekarza.absolutnie nie wolno dzwigac i za duzo sie schylac.

Gość kobieta_31
mysle ze wieksze niebezpieczenstwo czy macica wytrzyma bo to ona byla szyta i znowu bedzie sie rozciagala ale przeciez zanim maluch urosnie to czasu jeszcze duzo minie. hmm faktycznie trudna sytuacja ale skoro juz tak sie stalo to dbaj o siebie i mysl pozytywnie. no i gratulacje :)

Gość Anna1819
ale mnie straszycie :((

Gość gość
Wszystko będzie dobrze! Urodzisz zdrowego malucha! Ciało jest niezwykłe, szybko się regeneruje i na pewno dasz radę. Przecież szwy to już po miesiącu się zrastają. Gratulacje!

Gość gość
Lekarze odradzaja zachodzenie w ciaze wczesniej niz rok.wiadomo ze to ryzyko ale jak bedziesz pod sala opieka ginekologa to powinno byc ok

Gość kobieta_31
to nie straszenie tylko uwagi. dla rozluznienia sytacji: nie krzyw sie bo dziecko bedzie mialo zeza :) (moja glupia tesciowa takie bzdury mi gadala). to bedzie Twoje 2? ja mam 2, roznica 21 miesiecy. ciezko bylo w 2 ciazy ale teraz to dopiero jest masakra hehe

Gość Anna1819
panikuję bo nasłuchałam się od koleżanek że mi pęknie macica, spać nie mogę po nocach

Gość kobieta_31
tak macica C***eknie i d**e Ci rozwali!!! nie sluchaj ludzi a szczegolnie kolezanek. na pewno sie martwia o Ciebie ale to lekarz i dalsze miesiace dopiero zdecyduja o wszystkim. moja kolezanka zaszla 3 miesiace po sn co prawda ale tez bylo duzo domnieman. dziecko urodzilo sie zdrowe i ma sie dobrze. u Ciebie tez bedzie wszystko w porzadku. sciskam :)

Gość gość
Te koleżanki to idiotki i tyle. Lekarz pewnie przepisze Ci leki na wzmocnienie macicy. Pamiętaj, że w ciąży najgorszy jest stres! Nie pozwól się zdenerwować. Myśl pozytywnie. Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :)

Gość Anna1819
kurcze nie wiem, bardzo się przestraszyłam, żadna z moich koleżanek mnie nie wesprze tylko gadają ze to niebezpieczne i co mi grozi :( masakra jakaś

Gość gość
tak czy siak przecież pół roku to dużo, żeby się blizny dobrze zagoiły ja zaszłam w ciążę po 9 miesiącach i nikt mnie nie straszył, wiadomo że lepiej poczekać z rok, ale jak już się stało, to nie ma co się nakręcać, jeszcze parę miesięcy macica nie będzie sie rozciągać nie wiadomo jak, będzie dobrze ja nawet się nie oszczędzałam, bo jak się oszczędzać przy małym dziecku? nie miałam najmniejszych problemów

Gość gość
to usuń po prostu. Lepsze to niż ryzyko utraty zdrowia

Gość Anna1819
usunąć?? chyba gościu chory jestes

Gość gość
no troche wczesniej. czytalam kiedys o tori spelling (donie) ze zaszla w druga ciaze jakos bardzo sxybko po pierwszej gdzie miala cc i ledwo donosila i przezyla.

Gość Anna1819
no to mogę umrzec. fajne pocieszenie :(

Gość gość
ale Tori zaszla w ciąże 6 tygodni po porodzie a nie 6 miesiecy, to jest znaczna różnica

Gość gość lub nie gość
Idz do lekarza i sie nie stresuj moja szwagierka zaszla w 2 ciążę 8 miesciecy po cc i nie miala najmniejszych problemów z donoszeniem nawet miala rodzic sn gdyby sie akcja zaczela ale że nie miała skurczy to zrobili jej kolejne cc :) kochana nie denerwuj sie, wszystko będzie ok ...

Gość gość
Słyszałam, że jak się zajdzie w 5 miesiącu po cc to jest ciąża podwyższonego ryzyka, a im później tym lepiej :). Czytałam też swego czasu fora mam, które bardzo szybko po cc urodziły kolejne dziecko i wszystko było u nich dobrze, bez nerwów, tylko słuchaj lekarzy :). Wiesz, nie przemęczaj się itd. A do osób proponujących usunięcie... wiadomo, Wam mózg usunięto, ale w takim razie zajmijcie się nie wiem, plewieniem ogródka a nie pisaniem głupot.

Gość gość
podobno po pol roku mozna zachodzić- tak mi gin powiedziala

Gość gość
Po cc kazda kolejna ciąza nawet wiele lat później jest ciąża wyższego ryzyka, po 7mies od cc kolejna ciąza to szaleństwo, jednak wcale nie jest powiedziane że to cc będzie miało jakiś wpływ- zakładając że się zagoiłas

Gość gość
dlaczego szalenstwo?? znam wiele takich co zaszło w niecaly rok i było ok.

Gość gość
Jestem na finiszu ciazy, w ktora zaszlam 8miesiecy po wczesniejszym cc - planowe, uzgodnione z lekarzem prowadzycym i tym, ktory mnie cial. W tej ciazy czuje sie jeszcze lepiej niz w pierwszej, do konca 6 miesiaca jeszcze karmilam piersia. Po kij straszycie dziewczyne, jedyne co moze jej "grozic" to ponowna cesarka, bo istnieje ryzyko pekniecia macicy przy skurczach partycj na finale sn.