Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sucha plamka na rączce u niemowlaka co to może być

Polecane posty

Gość gość

gość dziś [15:29] córka ma 10 miesięcy. Kiedys wyszła jej na udzie taka lekko różowa sucha plamka. Smarowałam ja 3 dni maścią z wit A i zeszła. Teraz córka ma taka plamke na rączce i na drugiej rączce tez taka sama tylko, że bardzo droba może 0,5x0,5 cm. Plamki sa lekko różowe, nie swedzą itp Tez posmarowałam to maśćia z wit A ale wyszły w tym miejscu potówki więc więcej nie smarowałam. Kapię ją w oilatum ale w sumie dużej poprawy po tych kilku dniach nie widze, jedynie trochę zbladła. Oprucz tego z córką wszystko ok. Wybrac się z tym do pediatry czy może smarować jeszcze balsamem oilatum? czy taka drobna plamka może byc objawem alergii lub azs?

Gość gość
Może być alergia może być azs..

Gość gość
U mojej czymś takim obiawiało się azs idź do pediatry to potwierdzi :)

Gość gość
nie wyśmieje mnie pediatra, że przychodzę z jedną plamką?

Gość gość
Dlaczego miałby wyśmiać ? Powiedz, że siostry dziecko ma coś takiego i to uczulenie na mleko i się przestraszyłaś, że Twój maluch to też alergik.

Gość gość
Mój syn alergik tez ma często takie plamki. Stosuje emolium, blednie po kilku dniach ale potem znowu robi się czerwony suchy placek.

Gość gość
Moja półroczna córka miała niedawno takie plamki,suche,lekko różowe. Na łokciach,pod kolanami i na pleckach koło paszki. Jako,że u mnie w rodzinie występuje łuszczyca poszłam do dermatologa. Na takim etapie nie była w stanie mi powiedzieć co to jest,nie wykluczyła łuszczycy,atopii,alergii. Ale tez powiedziała,że moze to byc zwyczajnie sucha skóra. Przepisała robiona maść,po okolo dwóch tygodniach nie było śladu po plamkach.

Gość gość
też mam łuszczyce tylko, że tzw kropelkową (grudnkową )mam nadzieje, że to nie łuszczyca. Poczekam jeszcze kilka dni , jeżeli nie zejdzie lub sie nasili to pójde do lekarza.

Gość gość
Moja córka miała podobną plamkę na brodzie. Tylko była trochę młodsza. Ona miała po prostu taki liszaj. Smarowałam tylko tłustym kremem np. Linomag. Zeszło po około 3 tygodniach.

Gość gość
Typowy jeden z objawow alergii na mleko krowie Jezeli najpierw zdectdujesz sie na leczenie kremami ok ale pamietaj ze to siedzi w "organizmie" i dieta to podstawa. Ja walczylam z alergia wszytskimi sposobami w koncu kulilam bebilon pepti 2 i wykluczylam wszytsko. Dziala.

Gość gość
Moja córka ma azs i też miała takie plamy na rączkach i nóżkach. My musieliśmy odstawić mleka, kąpiemy w emolium, smarujemy maścią robioną na receptę. Dodatkowo stosowaliśmy probiotyk latopic, który jest polecany przy azs i alergii pokarmowej. Tutaj masz opinie innych mam na temat latopicu www. babyboom.pl/rodzina/testujemy/latopic_kuracja_przeciw_azs_opinie_rodzicow.html

Gość rasalgul
Zwierzogród (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/s8Szwierzogrod >>>http://d8x.pl/r/s8Szwierzogrod >>>http://d8x.pl/r/s8Szwierzogrod Zwierzogrodu nie można pomylić z żadnym innym miastem. Jest to jedyna w swoim rodzaju współczesna metropolia zamieszkiwana wyłącznie przez zwierzęta. W Zwierzogrodzie nie jest ważne, jakim stworzeniem jesteś – czy to największym z lwów, czy może malutką ryjówką. Możesz tam zostać kimkolwiek chcesz. Ale nie wszystkie marzenia spełniają się od razu... Gdy do miasta przybywa ambitna policjantka Judy Hops, szybko przekonuje się, że jako pierwszy królik zatrudniony w miejscowej policji, nie będzie wcale miała łatwego życia. Robi więc wszystko, by udowodnić swoją wartość (i zdobyć upragniony awans). Na jej drodze pojawia się jednak gadatliwy i chytry lis, Nick Bajer. Chcąc wykazać się za wszelką cenę, Judy przyjmuje sprawę, w której musi rozwiązać pewną kryminalną zagadkę. Jej partnerem w śledztwie zostaje nie kto inny jak wygadany i szczwany Nick...

Gość gość
Może to łuszczyca? Jeśli tak, to pamiętaj, że skóra dziecka jest delikatna - jeśli będziesz stosować preparaty, to tylko te, naturalne (nie zawierające sterydów). Znajdziesz je w ofercie chociażby Febumed'u.