Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki jeden ggość

Pytanie do trzeźwych alkoholików

Polecane posty

Gość taki jeden ggość

Witajcie, wszyscy byli alkoholicy. Moj mąż pije dużo za duzo ale nie bede sie tu pytać jak go wyciągnąć z nalogu... Pytanie dotyczy czegoś innego. Wczoraj jak zawsze piwkowal. Innych alkoholi nie pije. Poszedł spać okolo 21. Po 23 w nocy obudzil sie, uklęknął przy łóżku i prosił abym przesunęła ciężarówkę - to nie żart! Myslalam, ze śpi i lunatykuje. Krzyknelam kilkanascie razy jego imie, potrząsnęłam nim a on dalej swoje. Prosił abym przesunęła ciężarówkę, która stoi u nas w sypialni. Chodził po domu - szukał kluczyków! Chcialam dzwonic na pogotowie ale zmęczony szukaniem poszedł spać. Później coś jeszcze majaczył. To nie trwało 5 minut tylko jakieś 20... Płakałam, błagałam (bardzo się wystraszyłam) aby się obudził - nie docierało. Patrzyl na mnie i błagał abym mu z ta ciężarówką pomogła. Pytalam sie: gdzie jestes? Odpowiedział prawidłowo... Rano obudzil sie, nic nie pamietal, poszedl normalnie do pracy. Co to było?

Gość gość
Jak to co? Ciężarówka!! Nie stawiaj jej w sypialni!!

Gość taki jeden ggość
acha i czy to zdarzenie ma jakąś medyczna nazwę abym mogła o tym poczytać...

Gość taki jeden ggość
do gościu powyżej - nie mam prawa jazdy ;-) a tak poważnie to pół dnia przeryczalam i pół nocy nie przespałam.

Gość gość
Pewnie że ma. To sie nazywa Volvo. Tylko nie wiem czy to medyczna nazwa. Ale poczytać możesz...

Gość gość
I ty bez prawa jazdy parkujesz w sypialni??? Zobaczysz- stłuczesz lampe nocną...

Gość taki jeden ggosc
wiem, ze to wygląda na prowo i bardzo śmieszną sytuacje ale to PRAWDA. Zresztą jak z nim dziś rozmawiałam przez telefon dziś to tez mnie nie uwierzył! Myślał, ze się wygłupiam.

Gość gość
Moja ciocia miała taki atak..tylko, że w dzień zaczeła szukać granatów deski podłogowe chciała nożem wycinać...póćniej zasnęła też nic nie pamiętała po obudzeniu się..choroba alkoholowa.....trafiła na odwyk ale wcale jej to nie pomogło...stacza się.

Gość gość
Przeczytalam i moje pytanie jest nastepujace: jak zmiescilas ciezarowke w sypialni?!

Gość taki jeden ggosc
Dziękuję gościu powyżej za odpowiedz. Biedna ciocia i rodzina :-( Współczuję. Moj sie leczyc nie chce bo to TYLKO PIWO Wczoraj tych piw wypił z 10 (przez cały dzień) bo mecze, bo gorąco itd. Co robić następnym razem? Dzwonić po karetkę?

Gość Mloda styczniowa
Nagraj go, to Ci uwierzyć będzie musiał. A jak już zobaczy co wyrabia, to może łatwiej będzie z nim porozmawiać o tym, że to jednak jest problem. Albo zaproponuj mu, żeby nie pił alkoholu przez tydzień. To bardzo krótki czas. Jeśli nawet tyle nie wytrzyma, to już sam może zrozumie.

Gość taki jeden ggosc
W życiu tygodnia nie wytrzyma bo nawet nie spróbuje. On nie ma problemu. Ma i to ogromny. Jest alkoholikiem tylko to do niego nie dociera bo przeciez pracuje, zarabia, ma dom, pije TYLKO piwo itd. (a tak w jego mniemaniu alkoholik nie wyglda - co jest oczywiście bzdura)

Tak, mój ojciec też nie jest alkoholikiem, bo przecież się nie upija, a że pije CODZIENNIE po dwa, trzy drinki? Kiedyś pił tylko w weekendy, jak mu mój brat coś zasugerował (że regularne picie może doprowadzić do choroby), to oburzenie, bo przecież pije tylko dwa razy w tyg. na odstresowanie. Ale jak mu pokażesz nagranie, to przynajmniej będzie wiedział, że serio coś odwala, a nie Ty wymyślasz, żeby coś mu wmówić.

Gość taki jeden ggość
Myślałam, ze może taki “napad” ma jakąś medyczna nazwę abym mogła poczytać, pokazać jemu, sama się więcej na ten temat dowiedzieć – co to za etap alkoholizmu. Następnym razem wezwę karetkę – tylko boje się, ze pracownicy karetki mogą wezwać policje a to byłby wstyd (szkoda dzieci – zepsutej opinii). Nagranie tez zrobię. Mieszkamy na osiedlu nowych domków jednorodzinnych i ani policji ani karetki tu jeszcze nie było… Alkoholizm to potworna choroba. Dziękuję za pomoc. Mam nadzieje, ze tata się opamięta. Mój pije czasami 4 Tyskie w tygodniu tzn. od poniedziałku do piątku a w soboty i niedziele około dwunastu.

Gość gość
czyli myślisz, ze to nie od alkoholu?