Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasulka18

Miłość do 2 chłopaków

Polecane posty

Witam , mam 18 lat . wiem ze wiekszości powiedzą ze jestem jeszcze dzieckiem. PRawda jest taka że sama sie utrzymuje i mieszkam aktualnie z narzeczonym i jestem w 4 miesiacu ciązy . problem jest w tym ze ponad 3 lata temu rozstalam sie z moja wielka pierwsza (szkolna) miłoscia i zarazem stalismy sie wrogami którzy sie nienawidza.O to chodzi ze nigdy nie przestalam go kochac , śni mi sie po nocach. Kocham swojego narzeczonego i nie wyobrazam sb zycia bez niego i nie moge sie doczekac naszego dziecka ale nie wiem dlaczego tak rozpamietuje swojego bylego chlopaka. To bylo juz tak dawno temu , to byla tylko szkolna milosc. Nie wiem dlateczego tak jest i co mam robic zeby to sie skonczylo. Moj chlopak nie wie ze ciagle cos do neigo czuje ale wie o tym ze on byl dla mnie bardzo wazna osoba.. nie chce stracic chlopaka . co mam robic? .. minely juz 3 lata wiec watpie ze tutaj pomoze regula ,, czas goi rany''

Gość gość
Jesteś jeszcze dzieckiem i to podsumowuje sprawę. Jak wreszcie dojrzejesz to będziesz inaczej patrzyć na takie sprawy. Ty jesteś dojrzalsza niż dziewczyny w twoim wieku bo już część odpowiedzialności zdobyłaś, ale nie łudź się, że jesteś już dorosła.

A doroslosc nie polega na samodzielności i odpowiedzialnosci ? .. Utrzymuj dom, uczęszczaj jeszcze do szkoly która jest odlegla o 50 km i jeszcze bądź w ciazy .. no jak to oznacza ze jeszcze nei jestem dorosla to ja nwm.. Gosciu co ma 30 lat i mieszka u matki na jej utrzymaniu nazwiesz doroslym?

Gość gość
Nie moja droga. Odpowiedzialność i samodzielność to część dorosłości. Ale doświadczenie życiowe i umiejętność radzenia sobie ze swoimi uczuciami, której ty *wyraźnie* nie masz, również są jej częścią. Przewidują ci niedaleką "dorosłą" przyszłość, ale naprawdę jesteś jeszcze dziewczyną, nie kobietą :) I ciąża w wieku 18 lat tego nie zmienia.