Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kąpiecie Wasze niemowlaki codziennie?

Polecane posty

Gość gość

mój synek ma pół roku i kąpie go codziennie ale dzisiaj koleżanka która też ma paromiesięczną córke powiedziała że przesadzam i że ona kąpie raz na dwa,trzy dni,oczywiście wykonuje toaletę maluszka ale bez pluskania w wanience

Gość gość
Codziennie.

Gość gość
ja co 2-3 dni. Poza tym rodziłam tydzień temu i położne w szpitalu też kąpią dzieciaczki co 2 dni.

Gość gość
nie porównuj kilku miesięcznego niemowlaka do noworodka... u nas tak przez pierwsze 2 mce było, że co 2-3 dni tylko dlatego, że panicznie się bał, odkąd polubił to codziennie kąpiele. Jak skończył 5 mcy przenieśliśmy go do dużej wanny i obecnie w momencie wyjmowania jest ryk, bo on chce jeszcze :] Niech sama się kąpie co 2-3 dni...

Gość gość
Jesli jest bardzo cieplo to codziennie, kiedy chlodniej co 2 dni. I mam tu na mysli kapiel w wannie. Poniewaz jestem przeciwniczka chusteczek do pupy potrafie nawet 3 razy dziennie umyc pupe maluchowi wiec toaleta jak najbardziej :)

Gość gość
a czemu jesteś przeciwnikiem chusteczek do pupy???

Gość gość
Poniewaz sa niezdrowe. Jesli jestem poza domem to przetre malej tylek ale w domu statam sie ja podmywac . Generalnie to zaczelo sie od tego ze po uzyciu chusteczki krocze dziecka lekko sie zaczerwienialo , niby zwieraja aloes ale niestety to wszystko sztuczna chemia.

Gość gość
Ja staram się kąpać codziennie. Dziecko może nie jest aż takie brudne (z wyjątkiem dni, gdy faktycznie był mocny upał), ale jest to u nas pewien rytuał - kąpiel, jedzenie, spanie. Dziecko wtedy spokojniej zasypia. Poza tym lubię jak ładnie pachnie po kąpieli :) Oczywiście jak nam coś z kąpielą nie wyjdzie (wrócimy później do domu, dziecko mocno zaśnie itp) nie robię z tego tragedii.

Gość gość
Codziennie, z wyjątkiem nadzwyczajnych sytuacji, jak np. późny powrót do domu, małe dziecko się ślini, ok. półroczne, jest upaćkane jedzeniem, roczniak też i do tego z umorusanymi rękoma, nogami, każdy niemowlak jest "dukany' w pieluszce, więc jak nie kapać? Nie zawsze jest to długa zabawa w wanience, czasem wkładam tylko synka do małej miski i szybko wszystko opłukuję. Dziecko to lubi i mam wrażenie czuje się lepiej po kąpieli.