Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studia w Danii czy Szkocji

Polecane posty

Gość gość

Za rok pisze maturę , decyzję muszę już podejmować bo papiery składa się wcześniej niż w Polsce Planowałam studia w Londynie , strasznie się na ten pomysł napaliłam , są płatne więc chciałam wziąć student loan , ale niedawno usłyszałam , że jeśli nie ma się potem pieniędzy na spłatę kredytu , to wysyłają cię gdzieś do pracy byle jakiej , i trochę mnie to wystraszyło , ogólnie boje się kredytów. Noi życie w UK nie jest tanie , a z pracą może być różnie W Danii i Szkocji studia są za darmo i to mnie przekonuje , chociaż niewiele wiem o nich , i byłam przygotowana na Londyn a tu nagle zmiana planów :( Nie wiem co wybrać , ale muszę złożyc papiery albo do Danii albo do Szkocji.. ( studia są w języku ang )

Gość sherieee
Studia w Szkocji również są płatne. Kto Ci takich rzeczy nagadał,że za darmo? Za darmo jest colleage,ale na part-time tylko.

Gość sherieee
I nie wiem jak w Danii,ale na Uniwersytetach w Edynburgu np Napier Uni,cena roku waha sie od 4 do 11 tysięcy funtów.Wszystko zależy od kierunku jaki wybierzesz i tego czy part,czy full time. Na twoim miejscu wybrałabym colleage na part-time zamiast uniwersytetu i poszła sobie do pracy również na part-time.

Gość gość
Studia w Danii są darmowe, a koszty życia praktycznie takie same, jak w dużym mieście u nas. Dobry angielski wystarczy, ja jestem od roku i bardzo jestem zadowolona. Wszelkie formalności załatwiłam dzięki wspaniałym ludziom, ze wspaniałej agencji //studiazagranica.info/. Polecam wszystkim studenciakom.