Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto ma rację

Polecane posty

Gość gość

Ja, która często chwytam się jakiejkolwiek pracy, by tylko przetrwać i mieć czym zapełnić CV, czy też koleżanka, która uważa, że powinnam wybierać tylko oferty adekwatne do mojego wykształcenia i zdolności? Teraz szukam nowej pracy i po raz kolejny zastanawiam się, która z nas ma rację...

Gość gość
B. zarzuca mi, że nie cenię się wystarczająco i podejmuję się zajęć, które tak naprawdę może wykonywać każdy. Ja z kolei uważam, że czasy są trudne i nie powinno się wybrzydzać, a to, że skończyłam studia i posiadam doświadczenie jako dziennikarka niewiele zmienia.

Gość gość
Proszę o odpowiedź.

Gość gość
A czemu co chwilę zmieniasz pracę (tak przynajmniej zrozumiałam) za dużo różnych firm w krótkim okresie też nie najlepiej wygląda w cv...

Gość gość
Podejmując nisko płatne zajęcie nie w wyuczonym zawodzie mimo wszystko zyskujesz: - doświadczenie, obycie wśród ludzi na różnym poziomie zawodowym i otrzaskanie się w temacie pracy - niskie ale jednak masz jakieś groszowe pieniądze - i co ważne w między czasie zawsze możesz szukać pracy w zawodzie a jakąkolwiek pracę wówczas masz tymczasowo i na przetrwanie

Gość gość
i mimo wszystko praca w różnych zawodach może Ci się przydać do późniejszej dziennikarskiej pracy :)

Gość gość
może "koleżanka" zwyczajnie zazdrości, że w ogóle znajdujesz pracę ?

Gość gość
Nie zmieniam często pracy. Przez ostatnie pół roku pracowałam tylko w jednym miejscu. Od roku jestem też związana z jedną redakcją (niestety póki co raczej na zasadzie wolontariatu, nie mam z tego korzyści finansowych).

Gość gość
Sama nie wiem. Ona jest zdania, że powinnam bardziej wierzyć w swoje możliwości i pozwolić się poznać także osobom z mojej branży. Według niej to bez sensu, że osoba tak utalentowana (to jej zdanie, żeby nie było) osoba marnuje się, pracując w telemarketingu i innych "gównianych" pracach. Ja natomiast nie uważam, że taka praca hańbi, tym bardziej, że mamy takie czasy, jakie mamy. Wiadomo, że wolałabym się spełniać zawodowo inaczej, ale na razie muszę zadowolić się tym, co jest pod ręką.

Gość gość
Okej, to źle zrozumiałam. Nie ma nic złego w pracy nie w zawodzie, takie czasy. Koleżanka chyba nie zna realiów...

Gość gość
I bardzo dobrze, że od roku masz kontakt z pracą w redakcji na zasadzie wolontariatu. I to już możesz sobie wpisać w CV :) Jesteś aktywna i to doceni Twój przyszły pracodawca.

Gość gość
Otóż to. Ona jest jeszcze studentką i nigdy nie miała poważnej pracy, więc też to wszystko takie proste się wydaje. Ja pracuję od matury z przerwami i wiem, że tylko nielicznym się udaje zdobyć wymarzone stanowisko. Co oczywiście nie znaczy, że nie warto wiele robić w tym kierunku, ba, wręcz trzeba.

Gość gość
Staram się wpisywać CV większość zajęć, których się podejmowałam. Wcześniej kilka lat pisałam recenzje dla innych portali na tej samej zasadzie, więc to również uwzględniłam. Nie wiem, czy będzie mi dane kiedykolwiek pracować jako dziennikarka z prawdziwego zdarzenia lub ktoś zbliżony, ale próbować nie zaszkodzi, tym bardziej, że pisanie zawsze sprawiało mi autentyczną przyjemność.