Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PółNApół

Mąż mojej znajomej

Polecane posty

Gość PółNApół

Były mąż mojej znajomej jest winny mi pieniądze a swojej żonie od pół roku nie placi alimentów - bo niby stracił pracę i jest bezrobotny. I bardzo się zdziwiłam jak zobaczyłam ze on pracuje dalej w tej samej firmie , pracuje u swojego brata tak jak pracował tylko jak mi wiadomo z pewnych źródeł , raz na jakiś czas przechodzi na bezrobocie a dalej pracuje i dostaje zasiłek . Teraz razem ze znajomą zastanawiamy co z tym gnojkiem zrobić . Jego rodzinka jest ustawiona i on zawsze spada na 4 łapy a żone i 3 dzieci ma gdzieś .

Gość gość
zrobić foto jak pracuje i sprawe w sądzie

Gość gość
ta a ktoś powie że to foto bylo zrobione np rok temu a nie dziś

Gość gość
Nikt nic nie podpowie ? Gdzie się udać zeby powiedzieć że koleś pracuje i jeszcze dostaje zasiłek dla bezrobotnych a do tego nie placi na dzieci

Gość gość
napisz anonim do urzędu skarbowego i do PIP-u , podaj jego dane , nazwe firmy i adres , donos wyślij pocztą anonimowo napisz że pracuje u brata , przechodzi na zasiłek io tak wkółko , nie pisz że jesteś złośliwą byłą żoną albo że nie ma pieniędzy , bo to będzie mało wiarygodne i odczytane jako zemsta , napisz sąsiad życzliwy czy cos takiego ,i opisz wszystkie ich przekręty firma będzie miała kontrole i on też niech ma cwaniaczek za swoje

Gość PółNApół
Do tego dowiedziałam się że ten koleś będąc na bezrobociu coś narozrabiał w pracy jak miał kontrole transportu czy jakoś tak .I miał sprawe w sądzie na zbierali znajomych żeby skladali fałszywe zeznania . I on wygrał tę sprawę ! A nikt się nie dopatrzył że koleś jest nie zatrudniony w tej firmie!! A na bank jest na bezrobociu bo po pierwsze ta znajoma dostała takie pismo , po 2 jak byłam wujka zawieść do bezrobocia po coś to ten znajomy tam był i słyszałam jak opowiadał że nie pracuje itd.I tak też myślałam że on nie pracuje az pewnego dnia go zobaczyłam .Okazało się że mam troche znajomych z tamtej okolicy i oni mówią ze ten koles jest co 2 lata zwalniany pobiera zasiłek i wraca , ewentualnie jest raz zatrudniony przez brata a raz przez szwagierkę

Gość gość
napisz to w donosie i kontrola będzie taka że sprawdzą to w dokumentach i ksiegowość , pisz śmiało , nie bójcie się bez kompleksu niższości, nawal w opisie co robi i nie pisz -prawdopodobnie, powiedział mi znajomy itd tylko pisz że tak jest a oni i tak to sprawdzą

Gość PółNApół
Moja koleżanka często jezdzi tym autobusem który on prowadzi i powiem jej żeby jeszcze zrobiła foto

Gość gość
można zrobić foto i wydrukować na kartce i dodać do donosu , wszystko opiszcie i wyslijcie z poczty innej niż przy miejscu zamieszkania i napisać jakieś imie i nazwisko np Marek Świeboda, czy cos takiego , że jesteś facetem do Państwowej Inspekcji Pracy i do Urzędu Skarbowego albo jeszcze do Urzedu Pracy gdzie pobiera zasiłek

Gość gość
sproboj zrobic takie zdjecie, gdzie obok bedzie widniala data lokalnej gazety. tak sie robic zdjecia naprzyklad do ubezpieczenia samochodow w sprawie wypadku itp.