Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomóżcie niemowlę 5 miesięczne cąłe dnie marudzi płacze

Polecane posty

Gość gość

i tak jest od 4 miesiąca, nie jest przyzwyczajone do noszenia na rękach bo nikt nie nosił w nadmiarze, w wózku też marudzi i płacze, na macie, w bujaku, suszarka nie pomaga, chyba nie ma kolek... ratujcie bo zwariuje :( na rękach się uspokaja ale wazy 8 kg a ja miałam uraz kregosłupa i nie mogę go nosić

Gość gość
Hmm, to może by tak do lekarza pójść?

Gość gość
moze mieć refluks , u nas było identycznie, w wózku nie, na macie nie, i okazalo sie ze ma refluks i cale dnie marudziła...;/ Jeśli jestescie z Warszawy polecam klinike w Babicach.

Gość gość
smoczka ma ?

Gość gość
smoczka nie chce, ma refluks ale dostaje zagęszczone mleczko i jest ok, pediatra był już 2 razy :(

Gość gość
a może to ząbkowanie? daj jej czopek dla niemowląt, może to ją męczy

Gość gość
przy refluksie mleko nic nie da, wiem po sobie musi dostać specjalne mleko i leki, my mieliśmy bebilon MCT, i leki które dopiero pomogly, a najwieksza ulga to było kiedy usiadła samodzielnie, ale niestety przyzywczailismy ja do spania z nami i noszenia...w wozku nie chce wcale do tej pory

Gość gość
to nie trzeba było sobie robić dziecka, a nie teraz stękasz

Gość gość
Mój był taki przez 10 miesięcy :)

Gość gość
zabaw grzechotką delikatnie, usiadz i wez na ręce włacz cicho radio albo twoje ulubione piosenki

Gość gość
Może głodny. Mój syn też bardzo marudził. Ulewał do roczku :( miał kolki do 6 miesiąca życia. Był poza tym zdrowy. Wyrósł z tego. Lekarz też mówił, że trzeba przeczekać.

Gość gość
Jesli piszesz ze jest zdrowe to moze to kwestia pogody? Moje dziecko jest starsze bo ma 1,5roku ale ostatnio tez jest marudny od kiedy taka pogoda zmienna jest.

Gość gość
Hehe mój też. Za to więcej śpi jak jest taka pogoda.

a może ząbki zaczynają mu wychodzić, warto zawsze sprawdzić bo to różnie bywa, sprawdź dziąsła itd...

Gość gość
Pora przywyknąć. Masz dziecko ? - masz ciągły płacz w dzień i w nocy.

Gość gość
Moze zabki, moze alergia pokarmowa, skaza bialkowa, moze nadwrazliwosc, trzeba szukac przyczyn, sprobuj maluszklwi zmienic waruni, temperature, lozeczko, materac, poszukaj przyczyny, idz do innego lekarza, dziecko nie placze bez powodu. A jesli uspokaja sie na rekach a ty nie mozesz nosic, to kup chuste i problem z glowy :-)

Gość Matkay88yuiyhiuhj
Tu chodzi o potrzebę bliskości, nic innego. Nie była za wiele noszona, przytulana i dlatego tak się dzieje. Znowu taka ciężka to nie jest, nie przesadzaj. Twoje dziecko rozpaczliwie potrzebuje poczucia bezpieczenstwa, zapewnij mu to.