Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tęczowe ciasto na cele dobroczynne

Polecane posty

Gość gość

Na sobotę musze upiec ciasto, ktore bedzie sprzedawane w kawałkach a zysk przeznaczony na cele dobroczynne tzn dla dzieci ktorych rodzice maja nieciekawa sytuacje materialna. Na tym małym festynie bedzie pełno dzieciaków tzn dwa przedszkola i jedna szkoła podstawowa. Chciałam upiec tęczowe ciasto ale nie mam zielonego pojęcia jaka dać masę do środka i na zewnątrz ciasta. Dodam ze nie jestem zbyt dobrym "cukiernikiem". Ciasto jest biszkoptowe, tyle potrafię. Moglibyście mi pomoc? Bo nawet żaden pomysł nie przychodzi mi do głowy.

Gość gość
pokaż dzieciom co kobieta ma w majtkach,pewnie bardziej się ucieszą,albo przestraszą,zależy co tam masz,poskręcane kłaki czy łysogóre

Gość gość
Jak nie jesteś oblatana w pieczeniu to lepiej zrób prostą domową szarlotkę niż eksperyment.

Gość gość
Biszkopty wlasnie potrafię upiec. Z tym nie ma problemu. Tylko nie wiem jaki krem do środka. Najlepiej taki zeby był łatwy i lekki do zrobienia. Z tym u mnie problem.

Gość gość
A moze lepiej kolorowe babeczki z jakimś lukrem czy polewa? Np toffie? Nie mam pomysłu a juz zamówiłam barwniki za ktore zaplacilam trochę kasy wiec chciałabym ich użyć :/

Gość gość
poszukaj na necie jest milion trylion przepisów na wszystko

Gość gość
Nie rób z kremem, jak bedzie gorąca to ciasto połynie, albo się dzieciaki ochorują.Latem zeryguje się raczej z typowych mas.

Gość gość
Czyli co byś proponowała? Na necie szukałam ale wszystko jakoś tak trudno wyglada. Wzrokowcem jestem :) Najlepiej jakby ktoś pokazał :)

Gość gość
Dobrze ktoś napisał o masie, zawsze w masie , albo prawie zawsze jest masło, jak gorąco to wiadomo, masy na bitej śmietanie, mają żelatynę, ale jak gorąco tez połyną. Skoro umiesz piec biszkopty, to poszukaj sobie cista z truskawkami, jest na czasi, proste do zrobienia, a górę bym zrobiła jak cisto biedronka, wpisz w googlarkę, chodzi mi o taką górę : Moje Wypieki | Ciasto biedronka , dzieciom się to podoba, dasz mniej wody do galaretki i nie popłynie, nawet jak zmięknie, wiórki i takie kropki to coś innego, no i ładnie da się poporcjować, a środek ciasta coś takiego: Moje wypieki najłatwiejsze ciasto w świecie tym razem z truskawkami. Dasz na oko truskawki, aby cisto dobrze przykryło, a góra biedronka. Trudno mi tak opisać dokładnie, bo linki mi nie wchodzą, ale moze zobaczysz o co mi chodzi. Wa takim cieście nie ma co zaszkodzić, a wygląda jak narobisz sporo kropek ładnie. A i ciasto tęczowe, aby była ladne musi mieć chemiczne barwinki, bo naturalne są za blade, aj unikam chemiocznych ciast dla dzieci, iine mamy też zwracają uwagę u nas jeszczebywała na podobne okazje marchewkowe, brownie.

Gość gość
Skoro już kupiłaś barwiniki i chcesz użyć, to zrób po prostu wpisz w google do zobaczenia" Kolorowe ciasto - Taka Smaka na to lukier biały, aby nic nie było widać i na to albo groszki małe kolorowe, ale takie aby nikt się nie udławił, no takie makutkie, posypane w różne kolory albo tęcza kolorowa, takie mazaki sama zrobisz, do lukru dodajesz barwik i jedno pasmo, najlepiej pędzelkiem, a potem inny barwik i inny kolor, wtedy ciasto jest ozdobione, lukier dobrze się trzyma, a środek jest niespodzianką i masz bez żadnej masy.

Gość gość
Kolorowe ciasto Taka smaka znaczy, bo wcześniej nie dopisałam.

Gość gość
Albo zrób kolorowy biszkopt taki prostokątny, bo będzie łatwiej, jak zrobić" wpisz kolorowy biszkopt", potem wszystko lukrem , a n gorze zrób dodatkowo lukrem takie oddzielne pola, mogą być całe rysunki, albo koła, kwadraty i wlej kolorowe galaretki, coś takiego " wpisz" Kolorowy zawrót głowy mikser kulinarny" to zobaczysz o co mi chodzi, będziesz miała najładniejsze ciasto, a jak biszkopt suchy, to lekko nawilż i po problemie.