Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z Was wybielał zęby u dentysty?

Polecane posty

Gość gość

chcialabym wykonac takie zabieg, mialam snieznobiale zeby po bialej perle ale ja wycofali i zdecydowalam sie na trwaly zabieg, chce miec holliwodzki usmiech :) moze ktos wypowie sie na ten temat?

Gość gość
Niszczy szkliwo,tak jak i biała perła. A szkliwa,jak wiadomo nie da sie odbudowac. Oczywiscie zaden dentysta Ci tego nie powie,bo dla nich to ogromny zysk. Lampa kosztuje okolo 5000 zl,a jedna sesja srednio 800 zl,wiec bardzo szybko sie zwraca. Ale jak Ci bardzo zalezy to zacznij od nakładek,a pozniej wybielanie gabinetowe. Jestem asystentka stomatologiczna.

Gość gość
a ile potrzeba takich sesji? jak dlugo sie taki efekt utrzymuje biorac pod uwage ze nie pale i nie pije kawy

Gość gość
ja wybielalam jednego, bo byl martwy i ciemnial. dwa zabiegi, rozwiercil od wewnatrz zeba wkladal w korzen male tamponiki chyba z jakims roztworem wody utlenionej. po zakonczeniu jak zab juz zjasnial zaplombowal tego zeba. efekt niby nie jest trwaly i po kilku latach trzeba powtorzyc. mi sie podoba ba zab byl ladny tylko ciemnial niestety.

Gość gość
Czasami wystarcza jedna,zwlaszcza ze piszesz,iz jestes podatna na biala perle. Ale moze sprobuj nakladek. Polega na tym samym co biała perla z ta roznica,ze nakladki wykonuje protetyk po wczesniejszym zrobieniu wyciskow Twojego zgryzu,wiec idealnie pasuja nakladki. Zele sa mocniejsze niz w bialej perle,ale nie tak mocne jak przy lampie. Mozna wybrac stezenie procentowe. Nakladki starczaj na dlugo,a zel mozna dokupic u dentysty jak sie skonczy lub zajdzie taka potrzeba.

Gość gość
oo te nakladki mnie zainteresowaly! jesli przyblizysz mi tylko cene tych nakladek i zelu to bede uradowana :)

Gość gość
600-700zl,ale w dluzszej perspektywie jest oszczedniej

Gość gość
dziękuje Ci bardzo, przejde sie po dentystach i zobaczymy, milego dnia! :)

Gość gość
Ja kiedyś wybielałam zęby u dentysty metodą nakładkową. Efekt był zadowalający, ale z upływem czasu zanikł – to normalne. Teraz zbieram pieniądze na wybielanie lampą - www.new-dent.pl/1002/wybielanie-zebow Słyszałam, że efekty są niesamowite.

Gość gość
Na allegro można kupić dobry zestaw do wybielania firmy opalescence, są rózne stężenie. Ja teraz wybielam z 16% i widze efekty do tego mam też pastę wybielającą z tej firmy

Gość gość
no wlasnie ,moj dentysta jest spoko facet nie bardzo chce mi wykonac zabieg wybielania bo twierdzi ze mam slabe szkliwo i po takim zabiegu zeby moga sie stac bardzo wrazliwe na zimno i cieplo w dodatku wspomnial o tym co pisala tu dziewczyna co jest asystentka stomatologa ... szkliwo raz zniszczone jest nie do odzyskania :O szkoda ,bo chcialam choc delikatnie wybielic zebiska a moze doradzisz cos co choc troche pomoze i nie uszkodzi zbyt dotkliwie szkliwa ? oraz mam pytanie dodatkowe ,jak sie do powyzszego ... kiedy dentysta jest zmuszony opilowac zab w przypadku dopasowania koronek lub inplanta ? Czy taki zab jest juz uszkodzony skoro opilowuje sie jego wierzchnia warstwe ? bardzo prosze od odpowiedz ,dziekuje :)

Gość Irena70
ja miałam wybielane zęby w gabinecie http://www.viscardi.com.pl Na szczęście mam mocne szkliwo i taki zabieg nie był dla mnie ani bolesny ani szkodliwy. Jeśli szukacie fachowego gabinetu stomatologicznego w którym bez strachu można wybielić żeby to polecam Viscardi :)

Gość gość
Mam 30 lat i wybielałam już zęby. Miałam przyszarzałe od kawy i herbaty, papierosów na szczęście nie pale. Źle się czułam kiedy widziałam jak babki mają piękne, białe ząbki, a ja miałam takie poszarzałe. Znalazłam gabinet dentystyczny który bardzo dobrze zajmuje się wybielaniem i klientki są zadowolone z rezultatów. Ja też jestem zadowolona i polecam ten gabinet http://stomatolog-ostroda-ilawa.pl/

Gość gość
dobre gabinety nie musza sie w tak denny sposób reklamowac, musiscie byc kiepscy i miec mało pacjentów