Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilne pilne

Potrzebuje pilnej rady

Polecane posty

Gość pilne pilne

Witajcie, Ja zazwyczaj mam miesiaczke miedzy 28 dni a 30 dni. Nigdy pozniej. Jak by nie bylo to sie s spoznia. jak by obliczyc,ze powinnam dostac po 28 dniach to 5 dni sie spoznia ale patrzac na to,ze powinnam ja dostac po 30 dniach to i tak sie spoznia juz 3 dzien. Zastanawiam sie nad testem ale nie chce sie napalac. Piersi tydzien temy mnie swedzialy a tak naprawde to sutki - w tym tyg troche bola ale mniej niz przed miesiaczka. od czasu do czasu czuje takie bardzo lekkie mrowienie albo pobolewanie. Innych objaw nie mam. Czy na test nie jest jeszcze za wczesnie? Czy test ktory zrobie na wieczor bedzie sie roznil od tego ktory zrobie rano? Prosze o rady. Do lekarza nie mam jak isc bo pracuje.

Gość pilne pilne
Prosze napewno jest jakas doswiadczona mama.

Gość olaipola
Test można zrobić już w dniu spodziewanej miesiączki, wynik powinien być miarodajny, więc na test nie jest za wcześnie. Jeśli będzie negatywny, odczekaj aż minie 7 dni od planowanej miesiączki i zrób go ponownie. Jeśli nadal będzie on negatywny, oznacza to jednak że najprawdopodobniej nie jesteś w ciąży i należy udać się do lekarza i dowiedzieć się co jest nie tak. Na tym etapie ciąży jedynym "prawie" pewnym oznakiem ciąży jest pozytywny wynik testu ciązowego. Wszystkie inne objawy mogą być zarówno oznaką zbliżającej się miesiączki jak i ciąży, albo są to objawy typowo psychiczne - że bardzo chcesz być w ciaży. Dlatego nie ma co spekulować i najlepiej wykonać test. Zapraszam do mnie na bloga www.matkotymoja.com, pierwszy wpis jest właśnie o objawach ciazy i o tym jak to z perspektywy wygląda ;) Pozdrawiam i powodzenia!

Gość pilne pilne
Dziekuje za Twoja rade. Dzisiaj w takim razie zrobie test. Blog napewno odwiedze. Pozdrawiam

Gość pilne pilne
Migotka- Tobie rowniez dziekuje. Stresuje sie troche bo nie wiem czego moge sie spodziewac. Mam jednak nadzieje,ze sie udalo. Mam jeszcze jedno pytanie - kiedy widzac pierwsze zmiany w piersiach?

Gość migotka81
Jak nie miałaś nigdy mrowienia piersi, to może być wczesny objaw ciąży...ja tak miałam...pamiętam też że moje piersi kilka dni przed terminem miesiączki były bardziej wrażliwe, ale tak delikatnie, a że nigdy tak nie mam, więc u mnie to były zastanawiające.

Gość gość
Chyba u mnie bedzie trudniej - ja zawsze mam bole piersi i nabrzmiale przed okresem. :/ ehh nic musze zrobic test wtedy bede wiedziala.

Gość pilne pilne
Powiem szczerze,ze nawet nie czuje sie tak abym byla w ciazy :( pewnie miesiaczka bedzie jak nie dzis to jutro :(:(

Gość gość
rob test, jest juz wiarygodny. mi sie okres spoznial jeden dzien, wczoraj wieczorem policzylam dni zeby wiedziec kiedy go dostane, stwierdzilam ze nie mam tez zwyklych objawow przed okresem i pomyslalam ze zrobie test i sa dwie kreski:) a bylo ze okres spoznial mi sie tydzien i nic.

Gość pilne pilne
Poczekam do wieczora, jak nie dostane to zrobie test :)

Gość gość
Po co chcesz czekać?:) Ja też zanim zaszłam 2 x myślałam, że kto wie- może już.. Piersi niby bardziej bolesne, okres spóźniał się kilka dni, ale testy wyszły negatywne. Za 3-m razem piersi też bardzo obolałe, bardziej powiększone niz normalnie - okres spóźniał się tydzień. Myslałam sobie, że znów pewnie przyjdzie lada moment (pobolewały mnie jajniki/jajnik). Mąż proponował czekać z testem jeszcze z kilka dni- żeby się nie zawieść. Ale nie wytrzymałam i w bodajże 8-mym dniu spóźnienia zrobiłam test i był pozytywny :) Objawów niby też jakichś mega nie miałam - oprócz piersi i spóźnionego okresu. Ogólnie całą ciążę w miarę dobrze przeszłam, czego o porodzie powiedzieć nie mogę :P i ostatnim m-cu, ale to inna sprawa :) Rób test, będziesz mieć jakiś pogląd na sprawę :) i daj znać ;)

Gość pilne pilne
Gratuluje ! - no ja musze czekac az wroce do domu, bo aktualnie jestem w pracy. No nic ma nadzieje,ze i u mnie pojawia sie dwie kreseczki - napewno dam znac :) Pozdrawiam

Gość pilne pilne
Zrobilam test Digital i jestem juz 3 tyg w ciazy !! :D

Gość gość z wczoraj 1431
gratulacje:) czyli obie jestesmy w 5 tygodniu. Kiedy wybierasz sie do lekarza?

Gość gość
To ja z wczoraj z 15:00 - moje dziecko ma już pół roku, ale dziękuję :) I gratuluję Tobie!! Teraz dbaj o Was ;)

Gość pilne pilne
Dziekuje za gratulacje :) - Tak bardzo sie cieszymy. Do lekarza bede dzisiaj dzwonic i postaram umowic sie na wizyte w ta sobote :) ... Poki co tylko moja przyjaciolka wie no i Wy. Meza rodzinie powiemy jak przylecimy do PL w lipcu a mojej troche sie boje poniewaz sa przeciwni ciazy w moim wieku ( mam 22lata). Pozdrawiam.

Gość gość
Gdzie mieszkasz? Bo piszesz, że bedziesz leciała do PL :)

Gość gość z wczoraj
A w jakim kraju mieszkasz? Fakt ze mlodziutka jestes, ja mam 34 lata i 3letnie dziecko i tez nie mieszkam w Polsce

Gość pilne pilne
Mieszkam w UK juz od 10 lat :) a Wy w jakim kraju mieszkacie ?

Gość gość
Też jestem w UK :)

Gość pilne pilne
Super a w jakim Hrabstwie ?

Gość gość
a rodzice gdzie mieszkają?

Gość pilne pilne
2 lata temu wrocili do Polski na stale :/ Aktualnie mieszkaja w Poznaniu. A dlaczego pytasz o rodzicow ?