Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem nieśmiała i dlatego jestem sama

Polecane posty

Gość gość

Przez swoją cichość jestem postrzegana jako nudna, bezbarwna i pozbawiona życia. Nie umiem być w pełni sobą, stale odczuwam skrępowanie przy facetach. Najgorsze jest to, że oni wyrobili sobie już opinię o mnie i nie mam szans zabłysnąć czymś nowym.

Gość gość
I tak masz lepiej niż nieśmiały facet

Gość gość
Głupoty gadasz, ja lubię te nieśmiałe, bo nieśmiałe to one są tylko na samym początku znajomości :)

Gość gość
Gdybyś była ładna, seksowna, atrakcyjna, to Twoja niesmiałość nie stanowiłaby przeszkody w znalezieniu partnera.

Gość gość
Może nieśmiali faceci mają gorzej, ale u mnie też żadna rewelacja. Jestem zbyt nieśmiała i przez to nie mogę nikogo znaleźć...

Gość gość
"Gdybyś była ładna, seksowna, atrakcyjna, to Twoja niesmiałość nie stanowiłaby przeszkody w znalezieniu partnera" x seksowność trochę się kłóci z nieśmiałością, a atrakcyjność to pojęcie względne... doskonałe ciało i ładna buzia nie wystarczy, aby kobietę uznać za atrakcyjną.

Gość gość
Jestem przeciętna niestety. Może nie odstraszam, ale do bycia pięknością z okładek też mi daleko. Moja zamknięta natura jeszcze bardziej komplikuje wszystko.

Gość gość
A tutaj jakoś rozmawiasz z ludzmi, więc może spróbuj poznać kogoś przez internet?

Gość gość
W necie każdy może być fajny i śmiały. ;) W realu niekoniecznie. Do poznawania ludzi przez neta jestem średnio nastawiona. Oszustów wszak nie brakuje, zresztą nie szukam pierwszego lepszego.

Gość gość
Ale nikt ci nie każe umawiać się z pierwszym lepszym poznanym przez internet, czasem można poznać w wirtualnym świecie fajnych ludzi... fakt trzeba mieć farta, ale czasem warto spróbować :)

Gość gość
Można spróbować, ale tak szczerze, to wolałabym, żeby to w realu faceci zaczęli inaczej o mnie myśleć.

Gość gość
Prawdę mówiąc powinnaś mieć gdzieś to co inni o tobie myślą, jak ktoś będzie chciał poznać cię bliżej, to twoja nieśmiałość w niczym mu nie przeszkodzi :)

Gość gość
Też jestem nieśmiała, a dodatkowo nudna, nieatrakcyjna. Jestem sama...

Gość gość
z dziewczyna tonie problem - wystarczy sexi ubior - mozesz nie miec idealnej figury - tylko zadbaj o sobie i sexi sie ubierz - np. skórzane spodnie i od razu kazdy bedzie sie za roba ogladal!

Gość gość
Skórzane spodnie powiadasz... faceci może i się obejrzą, a co sobie pomyślą, to pomyślą, a chyba nie o to chodzi. Poza tym skórzane spodnie to wiocha straszna i nic w nich fajnego nie ma... no chyba że ktoś się p****li naoglądał.

Gość gość
jak masz ryj paskudny, zblazowaną minę i każdym gestem mówisz: "nie podchodź do mnie", to nawet skórzane spodnie nie pomogą. Może jakiś pijak się połakomi, ale musi być co najmniej po czterech browarach.

Gość gość
Tu się zgodzę, na nieśmiałość mogą pozwolić sobie tylko ładne, atrakcyjne dziewczyny, bo i tak zwrócą na siebie uwagę i faceci będą próbować ją poznać. Nieśmiałe przeciętne mają raczej tylko jedno wyjście, przełamać swoją nieśmiałość. Faceci nie będę się przedzierać przez nieśmiałość takiej przeciętnej, ona też musi wykazać inicjatywę. Jeśli nie, to raczej samotność na długo. Pewnie, że czasem coś tam się może wydarzyć, ale jednej na sto i łudzenie się, że akurat przytrafi się to nam, jest złudne.

Gość gość
Jest taki ważny problem na który należy tu zwrócić uwagę i nie do końca chodzi o nieśmiałość ale o zachowania jakie jej towarzyszą . Znam to ba sama jestem nieśmiała i zachowaniem typowym dla dziewczyn nieśmiałych jest wysyłanie sygnałów które mówią :"Jest mi samej dobrze i wcale nie chcę Cie poznać." Mnie też się wydaje że jestem nudna a nie jestem - wiem to od znajomych ale przez takie zachowanie jestem sama. W dodatku jak jakiś fajny facet mnie zagada to się plączę w słowach i patrzę tylko gdzie tu uciec . Trzeba zmienić nastawienie a nie narzekać bo to nic nie daje . Koko

Gość gość
ja jestem atrakcyjna ale niesmiala