Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przemęczenie

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, jestem matką dwuletniego szkraba. W ciąży rozstałam się z mężem, zdradzał mnie, dziecko wychowuję sama. Mały wstaje o 5 rano, zasypia około 20, ja kładę się po północy. Pracuję, zajmuję się domem, dzieckiem, leczę też depresję. Od pewnego czasu organizm się buntuje, pojawiły się omdlenia, wymioty, ciągła senność, przemęczenie, brak apetytu. Wylądowałam w szpitalu pod kroplówkami, zrobiono mi morfologię i eeg, co mam powtórzyć za jakiś czas. W morfologii wyszła anemia, lekarz kazał brać żelazo i witaminy, jednak wcale nie jest lepiej. Mogłabym przespać całą dobę, gdybym miała okazję. Czy macie jakieś rady?

Gość gość
a nie mozeszwziac kogos do pomocy,

Gość gość
nie mogę, koleżanka mi tylko teraz pomaga :(

Gość gość
skad jestes?

Gość gość
pomorskie

Gość gość
wiem ze to czasami nie mozliwe - sama jestem matką - ale musisz zrobić wszytsko aby jak najwiecej spać. Ja po porodzie mialam bardzo niskie zelazo i generalnie przez kilka tygodni nie mialam sily kompletnie na nic - pomoglo mi wypoczywanie i jak najwiecej snu. Do tego musisz sie dobrze odzywiać i pić duzo wody! Czy mozesz liczyc na pomoc np bylego partnera, rodzenstwa lub rodziców? taka pomoc bylaby super chociaz przez jakiś czas- kilka tygodni -abys doszla do siebie

Gość gość
Nie, były mąż się bawi. Chcę teraz z dzieckiem wyjechać do moich rodziców, chociaż to trochę daleko i boję się, jak zniosę podróż. Dawno nie byłam tak wykończona jak teraz, wyć mi się chce... Za tydzień mam urlop... Ale jeśli nie wyjadę, to nie odpocznę, bo mały wstaje wcześnie. Nie wiem jak to wszystko ogarnąć.

Gość gość
nie ma innej rady jak tylko taka abyś zaczęła o siebie dbać! musisz lepiej jeść, gotuj codziennie obiady dla siebie też! nie tylko dla dziecka. jedz truskawki, jagody, jajka, szpinak i unikaj kawy i coli.

Gość gość
Fakt, rano wypijam tylko kawę, ewentualnie tłukę pół bułki pół godziny, po pracy najem się przygotowując obiad dla dziecka, kolecję jem normalnie. Wiem, będę musiała zmienić nawyki, ale to nie takie łatwe wszystko...

Gość gość
a to dziecko Cie doprowadziło do takiego stanu czy praca?

Gość gość
Za chwile posypia się tu rady, sporo rad na które odpowiesz ze się nie da, że to trudne itp. Zmień dietę, wysypiaj się bo się wykończysz!!! Sama widzisz że organizm się buntuje to chyba powinnaś wiedzieć co trzeba zmienić. Byłaś u lekarza pewnie dal Ci kilka porad, zastosuj się

Gość gość
jedź do rodziny, to może Ci pomóc! Jak nie urlop, to l4. Widzisz, ja mam męża, nianię i dziadków, a też tak się czuję...Dużo pracuję + obowiązki domowe, noce nieprzespane....i też ledwo się trzymam i często chce mi się wyć... więc nie dziwię się, że Ci cięzko -wręcz podziwiam, że dajesz sobie radę sama!

Gość gość
musisz zacząć dbac o siebie a na anemie i nie tylko buraki cwiklowe pod kazda postacia, radze kupic sokowirówkę i robic soki warzywno-owocowe, lepsze od sztucznych witamin i lepiej przyswajane przez organizm np. jabka,buraki i marchewka

Gość gość
ty się weź w garść, bo inaczej padniesz i co wtedy będzie z dzieciakiem? pójdzie do bawiącego się ojca, zostanie sierotą? jak najdłuższy urlop radzę!

Gość gość
idz na chorobowe i wylecz się