Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc0020

umowaaa

Polecane posty

Gość gosc0020

Witam mam pytanie czy szef przedluzy mi umowe o prace jezeli jestem teraz w 3 miesiacu ciazy a mam umowe do 09.2015..czy po tym terminie umowa zostanie mi przedluzona i czy bede mogla isc na platny urlop macierzynski i wychowawczy??

Gość gość
umowę masz do wrześnie 2015 więc co ci ma szef przedłużać? Przedłuża się umowy wygasające w czasie ciąży po 12tc. -przedłużenie jest do dnia porodu. U ciebie umowa jest do września 2015r. więc masz normalnie macierzyński roczny. co do wychowawczego to masz do niego prawo tylko do póki jesteś pracownikiem czyli do września 2015r. o ile przed końcem tej umowy nie dostaniesz nowej.

Gość gość
rozumiem ale skoro urodze dziecko w grudniu tego roku to urlop macierzynski bede miala tylko do wrzesnia 2015 czyli przez 9 miesiecy??

Gość gość
urlop macierzyński będziesz miała do końca umowy ale nawet gdy umowa wygaśnie to do roku czasu będziesz miała wypłacany zasiłek macierzyński. Do wychowawczego nie masz w takiej sytuacji już praw bo przestaniesz być pracownikiem. Tu nie ma mowy o obowiązku przedłużania umowy.