Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfetka 1990

Dziecko ma się urodzić chore to nie jest powód do aborcji

Polecane posty

Gość gość
No ok, ale co ma się potem z takim dzieckiem stać? kto ma się nim zająć, płacic za leczenie i rehabilitację? Kto ma poświęcić i zniszczyć całe swoje życie? Bo całodobowa opieka to nie życie tylko wegetacja. Załóżmy że kobiety przestaną abortować takie dzieci - ale będą się zrzekać praw do nich jeszcze w szpitalu. Taki maluch nie ma szans na adopcje. Sierocińców nie stać na to by profesjonalnie się zająć i leczyć takie dziecko. Co dalej? Umiera sobie powoli gdzieś po cichu? A jeśli to upośledzenie umyslowe to całe życie spędzi w pokoju bez klamek?

Jak to kto? Państwo.... w końcu od czego mamy państwo by dało kasę!!!! Ale nie chcą dawać, już za samo to że jest się bezrobotnym mops czy pup powinien dać takiemu obywatelowi 1500 złotych i płacić jego rachunki.

Gość gość
Państwo... powinno - ale realia są jakie są. Pamiętasz topiki które powstały gdy matki takich dzieci zaczęły głośno domagać się swoich praw? Wyczytałam tam że osoby niepełnosprawne umysłowo to nikomu niepotrzebne jednostki, nie generują zysku, są szkodnikami. Że powinno się takie osoby usuwać ze spoleczeństwa, eliminowac - bo to pasozyty. A matki które zdecydowały się urodzić dziecko z wadami powinny radzić sobie same. Tak to wygląda. My nie możemy liczyć nawet na podstawową opiekę zdrowotną a co tu dopiero mówić o osobach z poważnymi wadami rozwojowymi czy w jakiś sposób upośledzone. Mój synek choruje. Praktycznie całe leczenie pokrywam z własnej kieszeni bo na NFZ są kilkumiesięczne lub kilkuletnie kolejki. na razie jeszcze mam pieniądze, ale co potem? Musimy patrzeć na realia. Myślę że niejedna kobieta zdecydowałaby się urodzić chore dziecko gdyby wiedziała że facet jej nie zostawi, będzie mogła pracowac bo dziecko będzie w tym czasie w jakimś dziennym ośrodku który zapewni odpowiednie warunki, że nie będzie pronblemu z mieszkaniem i leczeniem, a ludzie nie będą jej szykanowali. Ale w dzisiejszych czasach wiadomo że kobieta zostanie z tym wszystkim sama i po paru latach będzie wrakiem człowieka.

Gość gość
Daj daj daj-typowa roszczeniowa postawa polactwa. A kto ma wam dac,niejakie panstwo? Panstwo to ludzie pracujacy jakbyscie nie wiedzieli. Tak dlugo jak bedzie dziadostwo z takim nastawieniem tak dlugo w tym kraju zawsze bedzie syf