Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bol ramienia,barku

Polecane posty

Gość gość
jak prywatnie, to Cie szybko przyjmie,

Gość gość
gość dziś Ciesze sie bo lekarze was olewaja a wy sie do nich pchacie jak natrety,a jak gotóweczke przyniesiecie to was chetnie przyjma a pozniej i tak kopa w dupke :)

Gość gość
nie zycze ci takich bóli, ale chyba nigdy nie przezyoles zadnego bólu widzac po tym co pisze,,,ale nie pisz głupot,jak mamy sie leczyc bez lekarza,jak nic nie pomaga.....

Gość gość
A co wam lekarz pomoze???jak juz nic nie pomaga,a napewno jest cos co pomoze tylko trzeba po to siegnac

Gość gość
heh,jak co pomoze,zrobi badanie,i bedzie wiadomo co dalej ,bez badan sami nie odpowiemy co to jest,i w tymm caly problem daletego tez auorka załozyła ten temat,,

Gość gość
Ale badanie nie pomoze na ból,ta wiedza nie leczy,trzeba uruchomoic zdolnosci samoleczenia organizmu a on juz sam najlepiej znajdzie droge do wyzdrowienia

Gość gość
to prosze napisz troche co robic zeby nie bolało,jak to co chwile gdzie indziej boli,mam dosć,przestało ramie boli noga od biodra w dół,to jest nie do wytrzymania...jak to mozliwe wogóle ze mam takie dni ze musi mnie cos boleć,jedno minie drugie zaczyna w jeden dzien,a trwa od 5 miesiecy z przerwami,pozdrawim.

Gość gość
hallo,gdzie mój przedmowca,prosiła bym o rade,co robic zeby nie było bólu..

Gość gość
Pisałam już o zielonej glince. Robi się okład na bark i ramię, jeśli po, pierwszym zasrosowaniu jest ulga, to należy kontynuować, jeśli nie... to szukać innych sposobów. Można na pierwszy raz wziąć maseczkę z zielonej glinki, nałożyć na bark i ramię, osłonić czymś (najlepiej papierowym recznikiem) i po 3-4godzinach spłukać. Żeby uniknąć kłopotliwego zmywania, można glinke nałożyć na papierowy ręcznik i dopiero wtedy na ramię. Można również złagodzić ból oglądając ramię lodem. Lub maściami przeciwbólowymi. Tabletki tylko w skrajnych przypadkach, niszczą żołądek.

Gość gość
Lekarz specjalista w takim przypadku niezbędny ! Doraźnie przeciwbólowo mi pomaga Metafen żel Forte o zwiększonej dawce ibuprofenu - warto mieć w apteczce by choć trochę pomóc sobie 'na już'.

Gość gość
rok temu mialam taki bol barku i pod lopatka, ze szkoda gadac, szczegolnie przy dluzszym siedzieniu przy komputerze, a potem to juz bylo tak, ze nawet kilkuminutowe siedzienie przed kompem zaczynalo wywolywac bole tych okolic. moja rada: na stojaco, wiele razy w ciagu dnia uniesc reke calkiem lub lekko zgieta ku gorze i robic nia takie ruchy, jakbys kogos zegnala - kiwala komus z daleka (bo ten ktos wyjezdza np.) wiem, ze to troche moze dziwnie wyglada, szczegolnie przez wspolmieszkancow, ale jest niezwykle skuteczne. pomimo, ze o bolu juz dawno zapomnialam, bo przeszedl praktycznie moze po niecalym tygodniu takich cwiczen, to caly czas w ciagu dnia wykonuje takie cwiczenia, dla utrzymania efektu. moze i tobie to pomoze, leki to trucizna i nie likwiduja przyczyny, u mnie to bylo widocznie nadwyrezenie tych okolic i cialo zaczelo sie buntowac, bo NIC nie boli bez przyczyny. oczywiscie nie zaszkodzi zdiagnozowac przyczyny bolu u lekarza, u mnie to nie bylo konieczne - sama sobie postawilam prawidlowa diagnoze i udalo sie :) powodzenia :)

Gość gość
jeszcze dodam moze, ze zle sie wyrazilam w porzednim poscie, tych cwiczen nie wolno robic za czesto w ciagu dnia, zeby nie zmasakrowac stawow. po 30 machan reka 3 razy dziennie. ja teraz to robie tak, ze zamacham ta ex-chora reka doslownie kilkanascie razy, kilka razy w ciagu dnia.

Gość gość
W kwietniu upadłem na nieoświetlonej klatce schodowej,od tego czasu boli mnie prawy bark,ręka do łokcia,nie mogę podnieść prawej ręki powyżej piersi,ale to wszystko nic w stosunku do bólu w nocy.Nie mogę spać na żadnym boku, na bolącym ani na tym zdrowym ani na wznak ból ramienia lub obojczyka jest straszny ,zrobiłem rentgen, byłem u ortopedy, zero złamań a boli wściekle szczególnie w nocy.Dostałem jakieś zabiegi no ale dopiero w październiku! Co robić do tego czasu,jak sobie ulżyć szczególnie w nocy czego unikać w dzień by w nocy tak nie bolało?????????

Jeśli coś boli to naprawdę nie warto liczyć, że z czasem przestanie, bo można nabawić się w taki sposób naprawdę poważnych dolegliwości.

Gość Anielan
Witam, odświeżam wątek, gdyż chciałabym podyskutować na temat urządzeń, które pomagają na bóle ramion i barku, ostatnio wpadł mi w oko taki projektor turmalinowy http://zdrowiaczar.pl/zdrowotny-projektor-turmalinowy-nuga-best-nm200-nm200-p-2703.html i planuję wstępnie zakup takiego urządzenie - co sądzicie na temat tego typu urządzeń, pomagają naprawdę? bo mam straszne bóle w ramionach bardzo często i szukam czegoś co pomoże.

Gość Milenanowako_545
Hej, mi pomogło coś takiego, warto kupić. Nie jest drogie (na zdrowiaczar.pl jest jeszcze taniej niż ja kupowałam) a daje dobre efekty i to dość szybko.

Gość Karolja431
Projektor Turmalinowy Nuga Best - jeśli o ten chodzi to polecam, bardzo pomaga na takie bóle. Zamów śmiało z tego sklepu, to ten sam projektor, który ja mam. Bardzo pomaga.

Gość gość
My z rodzeństwem kilka miesięcy temu kupiliśmy taki projektor mamie na urodziny. Mama jest osobą bardzo schorowaną, już po kilku operacjach. Zdrowotny projektor ze zdrowiaczar bardzo jej pomaga ból w kręgosłupie wyraźnie się zmniejszył naprawdę polecam innym.

Gość karolaaa12
Również mam i polecam właśnie ten projektor zdrowia ze sklepu zdrowiaczar.pl bądź też bardzo dobra jest również mata zdrowia dostępna w tym sklepie. Działa rozgrzewająco dzięki czemu eliminuje choroby.

Gość gość
Idź na jakieś usg czy rezonans i do dobrego fizjoterapeuty. Ja chodziłam na Słomczyńskiego w Krakowie i tam dopiero mi pomogli. Poprzedni to już wymyślali, że mam problem z wątrobą i dlatego boli mnie bark czy inne niestworzone rzeczy. Dopiero tam na Słomczyńskiego mi na prawdę pomogli po kilkunastu zabiegach. Jak przyszłam to nie mogłam podnieść ręki wyżej jak do ust, a teraz normalnie mogę się czesać i wszystko wróciło do normy. rehabilitacje.org polecam z całego serca świetnych specjalistów.

Gość Newit
To prawda, że przede wszystkim należy to skonsultować z dobrym fizjoterapeutą. Jesli ktoś z Was jest w Krakowa, mogę polecić https://openmedical.pl OpenMedical. Sama od jakiegoś czasu jestem pod opieką jednego z ich fizjoterapeutów. Czuję się naprawdę dobrze.

Gość Elizka

U mnie wyglądało to tak. Też długo chodziłam do rodzinnego, czekałam na wizyt e do ortopedy, ale się doczekać nie mogłam. W końcu poszłam, sama zrobiłam rentgen i poszłam z wynikiem do dr WIęcka. On zrobił mi jeszcze usg i skierował na badania reumatologiczne, które wyszły dobrze. Okazało się w moim przypadku problemem była entezopatia dwóch mięśni w barku. Poszłam potem na rehabilitację na Słomczyńskiego i tam miałam terapię manualną, terapię mięśniowo-powięziową i krioterapię na początek, a potem jeszcze ćwiczenia. Po ok. 2 miesiącach mogłam całkiem ruszać ręką bez bólu, jeszcze miałam ją słabszą, bo długo wcześniej ją oszczędzałam, ale potem i siła w niej wróciła. Także serdecznie polecam fizjoterapeutów jak i doktora. O rehabilitacji proponuję poczytać sobie na rehabilitacje.org i na facebooku też coś tam mają.

Gość Marika

Warto kupić zdrowotny projektor turmalinowy , ja mam model Nuga Best NM-200 nm200. Pomaga na bolące ramiona, problemy skórne, jest pomocny przy odzyskiwaniu zdrowia, generalnie ma wiele funkcji i zdecydowanie warto kupić takie urządzenie. Kosztuje około 1000zł, ale to inwestycja na lata i w zdrowie 🙂 Mozna coś takiego zamówić w internecie, ja swój kupiłam ze sklepu Zdrowiaczar.pl

Gość milliwanilli

Mnie bardzo skutecznie zadziałała hirudoterapia czyli terapia pijawkami , mam cieśń barkową. straszny ból przy kazdym ruchu, nawet przy chodzeniu. Spać się nie dało, ubrać to już w ogóle. Próbowałam wielu sposobów, dopiero znajoma zachęciła mnie do pijawek, bo jej schorowanej mamie bardzo pomogły na bóle stawowe. Faktycznie - mimo że byłam sceptyczna - pomogło bardzo. Poczytajcie sobie o pijawkach https://algos-med.pl/terapie/hirudoterapia/

Gość milliwanilli

Mnie bardzo skutecznie zadziałała hirudoterapia czyli terapia pijawkami , mam cieśń barkową. straszny ból przy kazdym ruchu, nawet przy chodzeniu. Spać się nie dało, ubrać to już w ogóle. Próbowałam wielu sposobów, dopiero znajoma zachęciła mnie do pijawek, bo jej schorowanej mamie bardzo pomogły na bóle stawowe. Faktycznie - mimo że byłam sceptyczna - pomogło bardzo. Poczytajcie sobie o pijawkach https://algos-med.pl/terapie/hirudoterapia/

Gość Kajan

U mnie bark zaczął boleć po ćwiczeniach właśnie. Dopiero później okazało się, że miałem źle dobrane ćwiczenia i też źle je robiłem. Na szczęście trafiłem w bardzo dobre ręce Pań fizjo ze Słomczyńskiego w krakowie i one terapią manualną, różnymi technikami i dozowaniem odpowiedniego treningu sprawiły, że teraz jest lepiej niż przed tym jak zaczęło mnie boleć. rehabilitacje.org mają zapisy online, ale telefon chyba też tam jest.

Gość supinka

ja trafiłam do Reha Expert - i bardzo mi pomogli. Rehabilitacja po kontuzji była dokładna i rzetelna. i dzięki temu mi pomogli!