Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nigdy już nie pójdę do kosmetyczki... Poradźcie coś

Polecane posty

Gość gość

Byłam ostatnio u kosmetyczki na depilacji woskiem i jestem załamana... Miałam całe czerwone nogi i miało to zejść następnego dnia ale utrzymało się przez 3 dni, do tego jeszcze musiałam smarować taką maścią ;/ Już więcej na wosk na pewno nie pójdę, bo widać mam zbyt wrażliwą skórę, czy to znaczy że pozostaje mi już tylko maszynka?! Pomóżcie...

Gość gość
Moze to był nieodpowiedni wosk i jesli robiłaś pierwszy raz to moze skóra tak zareagowała,od razu kosmetyczka powinna ci posmarować nogi czymś łagodzacym,najlepiej aptecznym .Jest jeszcze depilacja pasta cukrowa,jest laser i jest depilator.

Gość gość
Wosk faktycznie może bardzo podrażnić skórę jak jest wrażliwa, a chodzić z takimi czerwonymi nogami to nic fajnego, sama coś o tym wiem ;/ Teraz zamiast maszynki używam depilatora, mam HP6582, on jest z hipoalergicznymi dyskami więc idealny do skóry wrażliwej - u mnie faktycznie się sprawdza :) Spróbuj bo takim codziennym goleniem można się wykończyć a włosy tylko mocniejsze przez to.

Gość gość
Mozesz spróbować depilatora,moja koleżanka go używa i jest zadowolona ale ja nie moge bo włosy mi okropnie wrastają.Sa jeszcze kremy ,pianki można je kupic np: w rossmanie ,kiedyś użyłam ale to mi podrażniło skore bardzo,trzeba próbować.

Gość gość
Mnie po depilatorze , a kupilam jakąś nowość za 400 zł , tak włosy wrastają i w ogóle mam taka szorstka skore bo te miejsca po wyrwanych cenbulkach robią się wystajace, ohydztwo, wygladam jeszcze gorzej niż z wlosami

Gość gość
A robisz peelingi? To właśnie zapobiega wrastaniu się włosków bo złuszcza naskórek i włoskom łatwiej się przebić przez skórę. Ja robię regularnie, 2-3 razy w tygodniu i nie mam takich problemów, później dodatkowo smaruje oliwką taką dla dzieci i jak przejeżdżam dłonią po skórze to jest gładziutka. Mój chłopak śmieje się, że mam nogi jak na tej reklamie, co dziewczyna kładła chusteczkę na nodze i ta ześlizgiwała się z niej ;p

Gość gość
Mi nawet peelingi nie pomagały bo wlosy wrastaly pod skore głęboko i aby je wyjąc trzeba było poranić sobie nogi,chodziłam z tym do kosmetyczki ale nie można tego było inaczej usunąć,okropnie to wyglądało ,depilator nie jest dla mnie,nie miałam takich problemów po wosku a teraz jestem juz po laserze.

Gość gość
używając depilatora trzeba sobie zrobić przerwe co jakiś czas i zgolić włosy maszynką żeby się wzmocniły i normalnie przebijały przez skórę

Gość gość
Ale teoria hehe

bez sensu, trzeba isc do sprawdzonej kosmetyczki i uwazac na takie zabiegi. ja pojde na laser niedlugo a jak na razie uzywam tylko vanity ekspert i gole sie taką łopatką - wloski nie wrastaja i skora nie jest podrazniona a ja mam bardzo sklonna do podraznien

Gość gość
Jak masz taką wrażliwą skórę to spróbuj depilacji pastą cukrową. Ja znalzłam swój ulubiony salon, który często odwiedzam i wszystko jest zawsze OK.

moze to reakcja twojej skory na wosk. niekoniecznie wina kosmetyczki. pasta cukrowa moze byc alternatywa dla wosku a twoja skora moze lepiej na nia zareaguje:) sprobuj :)