Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

muszę podjąć szybką decyzję RATUNKU

Polecane posty

Gość gość

jestem przerażona :O Muszę dzisiaj do 12 zdecydować do której szkoły iść a nie wiem co wybrać. Napiszę w skrócie coś o każdej... x lo A ma rozszerzoną biologię i chemię matematyki 3h (tygodniowo) w I klasie potem po 4h w II i III kl. To jest jedno z najlepszych lo w Polsce ALE krążą plotki że uczniowie "nie genialni" są olewani przez nauczycieli. Nie mam w zwyczaju wierzyć w bzdurne ploty ale jakoś mnie to odstrasza... x lo B też biol-chem ale ma matmy 3h w I kl. potem po 5 w II i III kl. Drugie najlepsze w moim mieście ale jest trochę za tamtym w rankingach ogólnopolskich... x Nie będę pisać o nauczycielach, budynkach itp bo to i tak jest loteria (ale w obu szkołach jest BARDZO sympatycznie). Waham się bo z jednej strony tamto jest najlepsze ale boję się "zostać w tyle" no i mają mało godzin matmy... Ja muszę wybrać sama bo mam laureata i to co wpisze na 1 miejscu w podaniu tam trafię...

Gość gość
Szczerze to jeśli boisz się że bvędzie za trudno to lepiej idź do lo b, najgorsze jest chyba wiedzieć że jest się dobrym, a przy ludziach lepszych wychodzi się potem na tego najgorszego. Nie marnuj się tam. I tak najważniejsze jest to jaki osiągniesz wynik matury po tych latach spędzonych w LO. A to bardziej zależy od Ciebie niż od Liceum w którym będziesz. Trzymam kciuki za wybór :) Będzie dobrze.

Gość gość
jeśli jesteś z Krakowa to idź do V LO. jeśli nie, to bierz to "gorsze" gdzie jest więcej matmy - zaoszczędzisz na ewentualnych korkach. zobacz jeszcze jak jest z ofertą języków obcych w obu tych szkołach. to wydaje się często mało istotne, ale w późniejszym życiu bardzo się przydaje. powodzenia cokolwiek wybierzesz :)

Gość gość
Niby ode mnie ale jakoś żal mi tej "lepszej" szkoły bo nie jestem z tego miasta i będę musiała i tak mieszkać w bursie więc trochę się "nie opłaca"... A z drugiej strony tamta szkoła B ma więcej matmy i też jest jedną z najlepszych w kraju. Ciężki wybór :D