Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamkazpracącoztymrynkiem

Co jest z tym rynkiem pracy jak znaleźć pracę ?

Polecane posty

Gość załamkazpracącoztymrynkiem

Pracowałem do nie dawna po znajomościach, niestety wcześniej nie udało mi się nic bez znajomości złapać. Nie dawno firma w której pracowałem ogłosiła upadłość i od miesiąca szukam nowej pracy. Prawie 30tka na karku doświadczenie wykształcenie średnie i pracy znaleźć nie umiem. Oferty dla studentów, emerytów, umowy śmieciówki i tak dalej, w większości prace za 1000zł/rękę do których czasem z miejsca się nie kwalifikuję. Jak tu żyć i za co się utrzymać. Człowiek chce pracować chęci są ale pracy nie ma. Załamać się można jak przeglądam dzisiejsze ogłoszenia. Już w ogóle nie wspominam czego się wymaga od pracownika za głodową pensję.

Gość gość
Witam w klubie. Ja mam 31 lat i szukam pracy jak szalona, już poniżam się poniżej swoich kwalifikacji i doświadczenia zawodowego. Nie dawno byłam na rozmowie w sprawie pracy biurowej a potem na spotkaniu okazało się że mam sprzedawać jakieś g******e dywany za grubą kasę i jeszcze żeby zacząć pracować musiałbym taki jeden dywan sobie kupić. To jest straszne co się dzieje w tym kraju, my młodzi ludzie jesteśmy straconym pokoleniem.

Gość gość
A może po prostu nic konkretnego nie umiecie, to i nikt was nie chce? Co to jest "wykształcenie średnie", raczej nie sądzę że technikum tylko ogólniak - czyli nic. Po ogólniaku tylko na studia, i to konkretne, nie europeistyka i nie psychologia runa leśnego. Sami sobie jesteście winni.

Gość gość
Nie narzekać!!! Myśmy za komuny pili ocet i popijali żytnią. Bez kłoska.

Gość jkghj6
Bardzo żałosna odpowiedź. Wybacz ale mówienie komuś że po ogólniaku jest nikim jest troszkę nie na miejscu. Widzisz ja pracowałem 8 lat jako kierowca i mam w tym doświadczenie, 3 lata natomiast pracowałem w magazynie i też mam doświadczenie. Miałem normalną pracę i doświadczenie, raz nawet jedna firma zapłaciła mi więcej żebym tylko u nich jeździł i co ? dalej mówisz że nic nie umiem ? To nie tak działa. Zresztą jak ktoś ma studia to też wcale niczego takiego nie potrafi bo w każdej pracy zaczynasz od zera, widocznie tego nie wiesz.

Gość gość
Z pracą jest kiepsko. Dobrą robotę dostają ludzie po znajomości albo Ci co mają szczęście. Mam 29 lat i też szukam od dłuższego czasu. Najbardziej przykre jest to że oferują głodowe stawki od 1200 zł do 1600 zł max, a wymagania mają bardzo duże. "Oferty dla studentów, emerytów, umowy śmieciówki i tak dalej, w większości prace za 1000zł/rękę do których czasem z miejsca się nie kwalifikuję."- założycielu tematu to co napisałeś, to absolutna prawda :(

Gość gość
Jest ciężko, ja akurat mieszkam w takim rejonie mała miejscowość a dookoła dwa większe miasta. Wszystko obstawione, nawet do głupiej budki z kebabem za 1000zł jest cała masa chętnych. Najgorsze jest to że znowu będę musiał iść na urząd pracy się zarejestrować i poniżać przed tymi ludźmi którzy traktują mnie jak idiotę. Ale to już swoją drogą, bo to że człowiek chce pracować a pracy nie ma jest najgorsze. W domu nie umiem już wysiedzieć bo ileż można w tym domu siedzieć.

Gość gość
rynek pracy w Polsce nie jest idealny, ale warto coś z tym zrobić. Na początku należy podjąć ważną decyzję o wyborze kierunku studiów. Ostatnio modnym kierunkiem jest europeistyka. Ja studiuję na http://www.gwsh.gda.pl Zajęcia przedmiotowe mamy bardzo ciekawe, rozwojowe. Jestem szczęśliwa że tam studiuję. Planuję po zakończeniu studiów wyjechać z Polski i pracować zawodowo np. w Brukseli.

Gość nacjonalista1995
Głosuj na KNP!

Gość gość
nie miałem problemów ze znalezieniem pracy po studiach na Akademii Morskiej. Jest wiele agencji rekrutujących marynarzy. Ja złożyłem dokumenty do SMT Shipping (www.pracanamorzusopot.pl). Dostałem się jako kadet i na pierwszym kontrakcie awansowałem na 4E. Robota ciężka, ale wynagrodzenie nieporównywalne z lądowym. No i stabilizacja. SMT stawia na polskich marynarzy i obiecuje pracę aż do emerytury.

Gość gość
nie miałem problemów ze znalezieniem pracy po studiach na Akademii Morskiej. Jest wiele agencji rekrutujących marynarzy. Ja złożyłem dokumenty do SMT Shipping www.pracanamorzusopot.pl . Dostałem się jako kadet i na pierwszym kontrakcie awansowałem na 4E. Robota ciężka, ale wynagrodzenie nieporównywalne z lądowym. No i stabilizacja. SMT stawia na polskich marynarzy i obiecuje pracę aż do emerytury.