Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie trzymać cenne rzeczy na wakacjach?

Polecane posty

Gość gość

Wybieramy się (para) w tym roku na wakacje typu Egipt czy tunezja. Moje pytanie dotyczy przechowywania cennych rzeczy. Jako że w hotelu jest sejf, to można tam zostawic paszporty czy cos takiego. (Za opłatą) Moje pytanie dotyczy przechowywania rzeczy w pokoju, jakie macie sposoby? Na pieniądze i dokumenty tożsamości itd? W walizkach, pod łózkiem? Jednak Pokoje sprzątają sprzątaczki więc teoretycznie jakby lepiej poszukały, to mają do nich dostęp. I kolejne, plaża. Wiadomo ze na plaże sie idzie kąpac i opalać. O ile z opalaniem jest mniej problemu, bo ma się torebke z dokumentami przy sobie, tak wspolna kąpiel w morzu? Problem polega na tym ze bedziemy tylko we 2 wiec w tym czasie nie miałby kto przypilnować rzeczy. Jakie są Wasze spodoby? Dziekuje!

Gość gość
kase trzymam gl w staniku, miedzy gabkami :P zagranice jezdze od nastu lat takze to opatentowany sposob :D

We wszystkich hotelach są sejfy w pokojach. No chyba,że lecisz do hotelu 3* albo 2*. Chyba nie odważysz się do takiego wybrać w Egipcie albo w Tunezji ? ;)

Gość gość
Paszporty i pieniądze w sejfie. Na ręce masz bransoletkę z nazwa hotelu, więc nie musisz mieć ze sobą dokumentów. Byłam za granica wiele razy i nigdy mi nic z pokoju nie zginęło

Gość gość
Po co Ci dokumenty? Właśnie od tego jest sejf, a nie tylko na kasę. Byłam w Tunezji kilka razy, w Egipcie raz. Oczywiście większość kasy i dokumenty były w sejfie, ale jakieś podręczne drobne, ciuchy, kosmetyki, a czasem też telefon czy aparat zostawały na wierzchu - nigdy nic nie zginęło. Różne historie słyszałam, ale mi się nawet zdarzało zostawiać drobne na wierzchu i żadna sprzątaczka nie wzięła, jeśli leżały z innymi moimi rzeczami. Jedynie jak zostawiałam kasę jako napiwek - ale wyraźnie na brzegu stolika, z daleka od innych moich rzeczy, albo na brzegu łóżka - to wtedy sprzątaczki brały.

Gość gość
w staniku- pomysł..hm, powiedzmy ze ok ale co w sytuacji gdy wchodzisz do basenu? Jak bylam w hotelu w Turcji, mielismy chociażby klucze do pokoju czy karte na czytnik d otwierania. I gdziekolwiek by sie nie szlo, mialo się ją przy sobie. A styuacja gdy ludzie wchodza do wody? Tak, niby mozna zostawic w kieszeniu spodenek na brzegu no ale jednak... trzeba bedzie to miec ,,na oku". ps. W wiekszosci 3* hotele nie maja sejfu w pokojach tylko np 1 wspolny w recepcji, za który i tak trzeba dodatkowo płacic

Gość gość
up up

Gość gość
Ja zawsze wybieram miejsca, gdzie są sejfy. Ustawiam kod i wiem, że rzeczy, które zostawiam są bezpieczne. Ostatnio też zamontowałem sobie taki w domu na biżuterie. Tani i bezpieczny od http://www.bez-klucza.pl/inne/sejfy moim zdanieb ardzo fajna inwestycja

Gość gość
Ewentualnie trzymaj wszystko w walizkach i kup do nich kłódki na kod. Taka opcja też jest rozwiązaniem, widziałem właśnie ofertę u http://www.bez-klucza.pl/ podaną wyżej.

Gość gość
fifasa w majtach i psioche też w majtach, bo to macie najcenniejsze

Gość gobres
Sejf tak, ale chyba że ten na portierni. Bo nowoczesne sejfy wyglądają tak - http://sklep.polskiesejfy.pl/ W hotelach są jakieś starcie, które bez większych problemów otworzy przecież każda sprzątaczka.

Gość Gość

Ja kupiłem sejf na sejfexpert i jestem bardzo zadowolony z niego.

Gość Diana

Na czas wyjazdu ja przechowałam rzeczy w Less Mess, bezpiecznie i dostęp mam 24h/7