Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tiramisu1210

Jak nazwać córkę?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś nastepna durna Tosia to TEODORA sama się tak paskudnie nazwij xx Tosia jest to skrót od Antonina - Tosia, Antosia :) coś ci się chyba pomyliło :P

Gość gość
Moje też tak mają na imię, jakby była 3 to Alicja, bo każde imię ma inne brzmienie. Rozmawiałam z panią, która ma wnuczki Zosia, Hania i Marysia, też fajnie.

Gość gość
A może Mia?

Gość gość
Liwia super..mi sie podoba Vanessa. Laura,Julia

Gość gość
dalej upieram się ze skoro starsze corki maja staromodne imiona to najmlodsza tez powinna takie mieć,,sorry jak jedna z twoich starszych córek miałabym zal do ciebie ze mam takie zryte imie jak Zofia a moja najmlodsza siostra ma na przykład Julia, Ania lub Ola... a MAria jest fajnym imieniem bo spotykanym na całym swicie, latwym prostym i pasuje do tamtych dwóch,ale sama wybierz i nie truj już!

Gość qwertyyy
ktoś wspomniał o Zosia, Hania i Marysia' i to jest moim zdaniem zdecydowanie najlepsze połączenie pokazuje ciągłość twojego stylu, jest spójnie poza tym to Maria to przepiękne imię jeszcze zastanawiałabym się nad Emilia, ew. Frania

Gość qwertyyy
pięknie będą się nazywały twoje 3 córki:)

Gość gość
Adrianna,Lilianna,Lila.Lilia,Laura,Alicja,Aleksandra,Hanna,Shanon

Gość gość
lila jak to brzmi , jak stara dewota zza płota , miejcie rozum o nie są imiona dla zieci , mnie skrzywdzili jeszcze bardziej , wyobrazcie sobie kobiete po trzydziestce na którą wołają infantylnie ASIA , ja juz mam psyche zniszczoną od dzieciństwa dostaje gęsiej skórki jak słysze asia , gro znajomych wogóle nie wie jak mam w dowodzie nie uzywam tego imiona które robi z dorosłej kobiety infantylnego szczyla , i zapomnijcie ze ludzie bedą wypowiadać imie w oryginale przez całe swoje zycie ani razu nie zdazyło się abym była nazwana pełnym imieniem , zawsze ohydne zdrobnienia jak dla dziecka , polska to kraj stada baranów do świata jeszcze daleko

Gość gość
nazwij Marysia, najlepiej sierotka.... własnego zdania autorko to nie masz? brzydkie staromodne imię chcesz nadać, aby była ciągłość. a co to modowe zestawienie, że imiona mają do siebie pasować? ogarnij się, współczuję Twemu dziecku za takie imię. mnie ojciec chciał nazwać Halina i dziękuję Bogu, że babcia się wtrąciła bo zamiast normalnego imienia miałabym babcine. wyobrażasz sobie Marysię za 18 lat? bo ja jakoś nie mogę

Gość gość
G.. prawda tu najlepiej by powiedziano Nikola.Julia, Oliwka ewentualnie Wiktoria , Patrycja a najlepiej to Kubuś bądz Filip i nie zapomnijmy o Kacperku . Śliczne imiona autorko wybrałaś , Liliana też jest piękne

Gość gość
"G.. prawda tu najlepiej by powiedziano Nikola.Julia, Oliwka ewentualnie Wiktoria , Patrycja a najlepiej to Kubuś bądz Filip i nie zapomnijmy o Kacperku . Śliczne imiona autorko wybrałaś , Liliana też jest piękne" x x tak, myślisz, że takie bysmy wybrały imiona. dlaczego zawsze są skrajności? albo Franciszki i Tereski, albo Nikole i Julki. ogarnijcie się kobiety ze skrajnościami. pomiędzy starodawnymi a nowoczesnymi imionami są normalne typu Magda, Ola, Edyta, Natalia, Ewa, Marta.

Gość gośćgeg
Autorko do imion starszych córek, według mnie najbardziej pasuje Lucyna. Może mi się to imię nie podobać, ale pasuje, przynajmniej jeśli chodzi o zdrobnienie. Zosia, Hania, Lusia. Słychać, że to siostra Zosi i Hani. Pasuje również wspomniana Tosia, czyli Antonina (nie Teodora, która tak naprawdę jest Dorotą:) ) Do tego zestawu pasuje mi jeszcze Olga, nie Ola- Aleksandra, ale krótkie jak starszych córek Olga.

Gość gość
lila jak to brzmi , jak stara dewota zza płota , miejcie rozum o nie są imiona dla zieci , mnie skrzywdzili jeszcze bardziej , wyobrazcie sobie kobiete po trzydziestce na którą wołają infantylnie ASIA , ja juz mam psyche zniszczoną od dzieciństwa dostaje gęsiej skórki jak słysze asia , gro znajomych wogóle nie wie jak mam w dowodzie nie uzywam tego imiona które robi z dorosłej kobiety infantylnego szczyla , i zapomnijcie ze ludzie bedą wypowiadać imie w oryginale przez całe swoje zycie ani razu nie zdazyło się abym była nazwana pełnym imieniem , zawsze ohydne zdrobnienia jak dla dziecka , polska to kraj stada baranów do świata jeszcze daleko xxxxxxxxxxx ciebie JOANNO TO nie tylko rodzice (jak tobie sie wydaje )skrzwdzili imieniem, ty masz naprawde cos z glowa i mam zaniedbala leczenie twoje poglady sa przekomiczne ahhahahah Asia jej przeszkadza no padlam jedne z najbardsziej eleganckich imion jestem po 30 aolaja na mnie Aska Asia Asik i mam corke Asie:)

Gość gość
Nie rozumiem tych sporow,jednej podoba sie lucyna drugiej nicola.ja nazwe corke Marcelinami i mezowi sie podoba i nie zmienimy zdania tylko dlatego ze ktoras na kafe powie z jak dla starej baby

Gość gość
he he, no jasne, bo przecież lepsze Marysia albo Stasia niż Joanna ;p

Gość gość
Mam koleżankę Alicję - od małego mówią do niej Alicja -ma 23 lata i jeszcze nikt nie powiedział do niej ALA Znam jeszczę Magdalenę która od dziecka jest Magdalena nie Madzią Aleksandrę która jest Aleksandrą Juliane która jest Julianą Artura który nigdy nie był Artkiem . I tak serio wy mozecie sobie pitolić o tym ze brzydkie że stare ze ona krzywdzi dziecko - nie prawda Imie ma się podobac Mamie i Tacie a nie całemu światu bo wtedy to zawsze znajdzie się dewota zza plota i bedzie komentować Mnie jedynie szlag trafia jak rodzice zgapiaja imiona od sasiada znajomego lub co gorsze z rodziny !! Wrr wiejskie obyczaje Dawniej jak pod nr 1 domu był Jurek to do 60 nr domu musiał byc Jurek Jak jedna dała Kasia to prosze bardzo reszta tez Były Kasie .Nawet sie zastanawiałam nad tym że jak jeszcze troche to tak bedzie . Jak 1 stycznia urodzi się np Aniela i Emil to przez cały rok wszedzie beda Anielki i Emile 2 sprawa jaka mnie irytuje to jak rodzice mają problem z wypowiadaniem litery R lub się zacinają , a dziecko nazywają NOŁBEŁT .OŁIWIEŁ I WIKTOŁJA.Ewentualnie AŁLETTA! A jak już słysze bo mój KRYSZTIAN ,albo EU-EU -EUSTACHY TO nie wiem czy się śmiać czy płakać , do tego jeszcze SZEBASZTYJANEK !

Gość gość
Maria, Zofia I Hanna - swietne zestawienie, kontynuacja, jak to ktos powyzej napisał. Ewentualnie Antonię bym jeszcze wziela pod uwage -Zosia, Hania Tosia - tez fajnie :P

Gość gość
maja najebane te baby szczegolnie jesli chodzi o dziewczynki-ja nie wiem deficyt uczuc z dziecinstaw macie czy co?

Gość gość
Autorko a co myślisz o imieniu Kornelia? Moim zdaniem super by pasowało do Zosi i Hani, i jest bardzo ładne. Kornela, Kornelcia, Nela.

Gość gość
Dobry pomysł z tą Kornelką.

Gość gość
a niby dlaczego imiona maja do siebie pasowac? tym bardziej,ze corki sa duzo starsze(8 i 11lat) od najmlodszego dziecka, 11 lat temu byly na czasie inne imiona. Autorko moje propozycje to: Anielka, Rozalka,Emila,Eliza podoba mi sie tez Laura,Julia

cześć. ja jestem w 23 tygodniu i moja córeczka będzie Pola. Od razu spodobało mi się to imię ;)