Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tiramisu1210

Jak nazwać córkę?

Polecane posty

Mam 2 dzieci: - Zosia (11lat) - Hania (8lat) Niedawno okazalo sie ze bede miala 3 coreczke i nie mam pomyslu na imię. Myslalam o takich imionach jak Julia, Olivia, Ola, Laura, Lucynka (Lusia), albo Maja. Ktore imiona podobaja wam sie najbardziej ? Podajcie tez prosze swoje propozycje.

Gość gość
Julia,Laura te dwa podobaja mi sie najbardziej Oliwia na drugim miejscu, Ola i Maja tak sobie, nie sa zle Tylko nie nazywaj dziecka Lucynka, jak dla mnie cos okropnego, strasznie nie podoba mi sie to imie

Gość gość
patrząc na to ze starsze corki maja "stare" imiona to poszłabym tym sladem i wybrala imie w stylu Teresa, Helena, Maria, Franciszka,] a z tych które podalas to Maja może być...ale lepiej wygląda Hania Zosia i Frania niż Hania Zosia i oliwia na przykład...

Gość gość
Hania Zosia i Julia Hania Zosia i Michalina I Kasia I Basia I Lidia I jagoda I Magdalena I Frania I MARIA I ELA ALA.

Gość gość
gość dziś patrząc na to ze starsze corki maja "stare" imiona to poszłabym tym sladem i wybrala imie w stylu Teresa, Helena, Maria, Franciszka,] a z tych które podalas to Maja może być...ale lepiej wygląda Hania Zosia i Frania niż Hania Zosia i oliwia na przykład... x x x że co? kobieto czyś Ty oszalała? to nie lata 60-te żeby dziecko krzywidzić imionami typu Teresa lub Franciszka. to co ztego, ze jak córki nazywają się Zosia i Hania to kolejne imię musi być staromodne. przecież teraz te imiona są na topie i ze starymi się nie kojarzą. mi pasują z wymienionych Laura lub Ola reszta zbyt popularna. ze swoich dodam Natalia, Magda, Olga, Róża, Eliza

Gość gość
OMG tylko nie Teresa, Helena, Maria, Franciszka, ale dalas propozycje autorce, sama nazwij sobie dziecko Tereska lub Franka (blee) Autorko fajne jest imie Laura

Gość gość
ale co się czepiacie, wybrałam dwa takie satromodne imiona to dlaczego 3 ma być "nowe", potem dwie starsze corki mogą mieć pretensje czemu one maja zryte imiona a najmlodsza ma "normalne" ??? ja nie chciałabym być ani zosią ani hania, ale wutorka takie lubi wiec helenka na przykład bylaby tu idealna..i nie rozumiem waszego oburzenia,,,tymi majami, julkami chce się rzygac.,...ale widać odezwaly się mamusie julkowe, majusiowe i oliwkowe... bleee

Gość gość
Róża

Gość gość
Tosia albo Basia

Podoba mi sie imię Helenka ale wydaje mi sie ze jak jest już Hania to Helenka będzie zbyt podobne ale może sie mylę

Gość gość
lucyna ? pojebało cię , dlaczego dziecko ma cierpiec całe zycie bo ty musisz realizować na nim chore poglądy

Gość gość
siedza na tych zwolnieniach-i co??nawet nic ciekawego nie wymysla kobieto zostaw juz laurki sryrki oliwki nicolki nie daj boze jullki-bo to juz nawet slabo sie nie robi a wymiotowac chce nazwij ZOSKA, HANKA, ANKA , JOANNA, ADRIANNA, PROSTO PO LUDZKU i skonczcie cudowac z egzotyka bo patologicznego losu zieci i tak nie zmienici.im bardziej wycudowane imie tym bardziej rodzice z nizszych warstw spolecznych-i to prawda niestety

Gość gość
nastepna durna Tosia to TEODORA sama się tak paskudnie nazwij

Gość gość
hanke i zoskie masz-bravo kolej na Joanna Adriannne Lilianne

Gość gość
Hania, Zosia i Marysia

Gość gość
Jak NAZWAĆ? Nazwij ją Pikuś.

Gość gość
Gabriela-Gabrysia:)

Gość gość
ale co się czepiacie, wybrałam dwa takie satromodne imiona to dlaczego 3 ma być "nowe", potem dwie starsze corki mogą mieć pretensje czemu one maja zryte imiona a najmlodsza ma "normalne" ??? ja nie chciałabym być ani zosią ani hania, ale wutorka takie lubi wiec helenka na przykład bylaby tu idealna..i nie rozumiem waszego oburzenia,,,tymi majami, julkami chce się rzygac.,...ale widać odezwaly się mamusie julkowe, majusiowe i oliwkowe... bleee x x a widzisz babo, żeby inne kobiety wymieniały jakieś Majki czy Nikolki?bo ja widzę zupelnie inne propozycje. moim zdaniem nazywanie dziecka Helenką jest równie krzywdzące w tych czasach co kolejna już Julka lub Nikola...

Gość gość
NO WIEM ZE JEST KRZYWDZACE ALE JUZ SKRZYWDZILA DWOJKE DZIECI WIEC I NECH 3 SKRZYWDZI DO KOOMPLETU ZEBY NIKT NIE MIAL POTEM DO NIEJ PRETENSJI...SAMA NIE dałabym dziecku na imie zosia czy hania czy jadwiga ale skoro już w takich wybiera to helenka albo marysia będą dorbymi imionami... mnie podoba się alicja, donata,blanka,eliza, ania, ola, :)

Gość gość
Hania, Zosia i Marysia po sierpy i zboże kosić,porażka te imiona kojarzą mi się z grubymi babami pracującymi w polu,w zyciu tak bym dziecka nie nazwała. Prawda jest taka ze 20 lat temu większość dzieci wyśmiewała innych majacych takie imiona a teraz je nadaje bo są modne,bo gwiazdy tak dają dzieciom,aby sie poczuc troche lepszym,. Żenada i hipokryzja,zakłamanie

Gość gość
Moje dzieci dostały takie imiona nie ze względu na to ze są modne, tylko po majblizszych.

Gość gość
Moja będzie Liwia :)

Gość gość
A moje córki tez sie tak nazywaja

Gość gość
Mi się strasznie zdrobnienie podoba już od dawna gadamy o niej Liwka :) jakoś tak samo do nas przyszło i się obojgu spodobało, a w tym temacie był problem, bo wcześniej mężowi się nie podobały moje typy ;) Chciałam Olenę albo Lilianę ale ja jestem typem artystycznego ducha i nie lubię zwykłych imion. a wpadłam na Liwię, i maż był zachwycony :) No i będzie Liwka. Mam koleżankę która nazwała swoją małą Livianna też pięknie, ale ona nie jest polką ;)

Gość gość
Liliana też ślicznie :) jak mówiłam razem z Oleną Lila t były moje pierwsze typy :P