Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Speedcook coś ala Thermimix, ma ktoś?

Polecane posty

Gość gość

Moja koleżanka kupiła sobie Thermomixa, którym będąc u niej się zachwyciłam. Ponieważ jestem młodą żoną i nie mam w kuchni wielu urządzeń postanowiłam sobie też kupić... Ale przeraziła mnie cena! Zaczęłam szukać alternatywy i natknęłam się na polski odpowiednik Speedcook za ok 2 tys niższą cenę... Jestem już po prezentacji i na pierwszy rzut oka wygląda, że ma te same funkcje... Czy ktoś z Was miał styczność z tym urządzeniem i może wyrazić swoją opinię?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Odgrzewam temat bo wiem, że jest tu dużo młodych mam i gospodyń i może się zdarzyć, że będą szukały tego typu informacji a trudno o nie od osób, które nie są przedstawicielami tych urządzeń i są bezstronne. No więc mogę już coś napisać z własnego doświadczenia bo jestem Jego szczęśliwą posiadaczką i nie odpuszczam mu choćby na jeden dzień :) A to było tak: zaprosiłam na prezentację przedstawiciela Speedcooka i Thermomixa. Nie zauważyłam większej różnicy prócz tych, że SC kosztował 2,5 tys a TM prawie 2 tys więcej, SC wydał mi się bardziej intuicyjny i prosty w obsłudze a poza tym Pan z Speedcooka pokazał co i jak bez sztuczości namolności (nawet przyznał, że TM to również bardzo dobre urządzenie) a Pani z Thermomixa była niemiłosiernie upierdliwa i na siłę próbowała zdyskredytować konkurencję informacjami wyssanymi z palca (wiem, bo to było pierwsze co przetestowałam). Urządzenie świetne! Zwłaszcza dla tych, którzy mają mało miejsca w kuchni, mają problemy z gotowaniem lub dopiero kompletują urządzenia niezbędne w kuchni (jak ja- teraz wystarcza mi to jedno). Robię w nim: zupy (nie tylko kremy), ciasta (w tym niesamowite drożdżowe, które kiedyś było dla mnie nieosiągalne), chleb, własne masło, soki, kruszę lód, robię niesamowite drinki i nalewki alkoholowe, robię pasty, sosy i sałatki, gotuję na parze (w jednym czasie można ugotować obiad dla 4 osób składający się z ryżu z carry, łososia na prze i warzyw na parze), miele mięso, kroje warzywa (np. cebulę, która wymagała dotychczas ode mnie wylania wielu łez) itd.- wszystko w jednym. Wielu jego funkcji jeszcze nie wykorzystałam bo mam go za krótko... Ale wiem juz jedno- mogę z czystym sumieniem polecić. Jeżeli chciałby ktoś namiary na Pana, który mi sprzedał Speedcooka to podam na Priv, wiem, że jeździ po całej Polsce (Speedcook nie ma piramidy sprzedazy jak Thermomix), dlatego ma niewielu przedstawicieli albo oferuje sprzedaż przez internet ale mi osobiście podobała się prezentacja u mnie w domu, trudno byłoby mi kupić tak drogie urządzenie bez wcześniejszego przetestowania...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Od niedawna jestem posiadaczką speddcooka. Oprocz tego mam tez kilka innych sprzetow agd. Speedcook nie nadaje sie do wszystkiego jesli mamy w domu inny sprzęt, np. Surowka jest tak roztrzepana, az nieapetyczna....wole zetrzec na tarce albo w innym robocie. Kopytka wychodza jakies klejące, za to kluski slaskie są super. Karpatka super ciasto i krem. Ksiazka kucharska....wszystko na szybko, z uzyciem kostek rosolowych(chociaz te można robić samemu), do ciast w skladzie margaryna....czyli ttzeba samemu przepisy wymyślać a ksiazke traktowac jako wzor. Pizza pyszna, buleczki też fajne wychodzą. Sok typu Kubuś jednoglosnie rodzina powiedziała aby wiecej nie robić. Duzo jeszcze przede mną. Jeszcze kiedys napiszę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja posiadam od 5 lat. Urządzenie byłoby ok, gdyby nie to, ze po 4 latach plastikowe elementy, na które zakłada się pokrywę Speedcooka zaczęły się kruszyć, aż wreszcie zupełnie odpadły. Obecnie z urządzenia nie da się korzystać. Speedcook używany był maksymalnie 1-2x w tygodniu, co wskazuje, że plastik jest bardzo słabej jakości. Sprzęt kuchenny za taką cenę powinien być sprawny przez wiele la

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dżem truskawkowy zrobił idealnie....sam wymieszal a ja w tym czasie przygotowalam sloiki...noc się nie przypalilo i jest bez duzych kawałków owoców, idealnoe gładki. Parowance/pampuchy super tylko pierwsze ustawienie trzeba wstawic puste inaczej poerwsze parowance sa do wyrzucenia... Lody sorbetowe truskawka plus banan są super. Śmietanę ubija średnio -raczej nie polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dyskusja na forum nigdy nie odda istoty rzeczy. Gdyby ktoś chciał poznać dogłębnie polskiego Speedcooka, jego możliwośc****arametry, funkcje itd. proszę o tel.: 606 624 966. Przyjadę ( cała PL)i na spokojnie, bez presji wszystko wyjaśnię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×