Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z przyjacielem i jego byłą dziewczyną

Polecane posty

Gość gość

Nie do końca wiem jak zacząć... Mój kolega, z którym trzymam się od dziecka niespełna pół roku temu wyjechał do Irlandii za pracą. Zostawił tu swoją dziewczynę, z którą jest od czterech lat. Miała do niego dojechać jak skończy studia co nastąpiło w tym tygodniu. Jednak nieoczekiwanie zerwał z nią początkiem kwietnia. Gdy go nie było w kraju często się z nią widywałem, zupełnie bez podtekstu, zwyczajnie się lubimy. Jednak po ich rozstaniu nasze relacje się popsuły, przynajmniej do momentu aż trochę jej nie przeszło. Ponownie zaczęliśmy się spotykać częściej. Po jakimś czasie zbliżyliśmy się do siebie i coś między nami zaiskrzyło. Spędziliśmy razem noc. Początkowo oboje czuliśmy się nieswojo bo przecież ona była związana z moim przyjacielem. Po czasie jednak zaczęliśmy się zastanawiać nad związkiem. Zbliżaliśmy się coraz bardziej. Jednak jak grom z jasnego nieba spadła na nas informacja, że mój przyjaciel jednak wraca do kraju początkiem sierpnia. Nie wiem co mam robić, co z jego dziewczyną, czy mam mu powiedzieć co się między nami stało? Jestem w kropce...

Gość kokodzamboo
Witaj.. Powiem tak to Twój przyjaciel ją zostawił nie ona jego... Fakt że jesteś jego przyjacielem i łączy Cię coś z jego byłą już dziewczyną nie jest za dobry... Zależy tez wszystko na ile Ty jesteś pewien uczucia do niej i ona do Ciebie bo jeśli to coś prawdziwego i silnego to zaryzykuj i mu powiedz bo co będziecie sie kryli jak dzieciaki z lizakiem przed rodzicem?? takie coś nie ma sensu.. Może zniszczyć to waszą cierpliwość i zaczniecie się w tym dusić i źle czuć w stosunku do niego.. No i czy nadal ona cos czuje do niego? Patrz na to że jeśli on wróci to nie wiadomo czy jej uczucie się nie odrodzi czy coś w tym stylu...

Gość gość
co z tego, że tamten wraca? to ona ma teraz rzucić wszystko i lecieć do niego z wypiętym tyłkiem? znowu łaskawie pozwoli jej być jego dziewczyną? a dziewczyna co na to?

Gość gość
No właśnie też nie wie co robić. Mówi, że już jej przeszło i nic do niego nie czuje. A ja jej wierzę. Tyle, że nie wiem jak on zareaguje na to co jest między nami. I czy on nie spróbuje o nią znowu powalczyć...