Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W takim razie jakie to zdrowe sniadanie

Polecane posty

Gość gość

skoro parowki i kanapka z serem to zło ? jak dla mnie to normalne sniadanie.Tak tak jestem patolem , pobieram zasilki z MOPSU itd, itp. Czekam na opis zdrowych sniadan

Gość gość
Płatki owsiane zwykłe, jogurt naturalny, łyżeczka orzechów włoskich, łyżeczka żurawiny, odrobina cynamonu- wymieszać i szamać :) Ser biały, kiełki lub rzodkiewka, jogurt naturalny, bułka grahamka lub pieczywo graham albo razowe.

Gość gość
Ja też czasem jem na śniadanie parówki, ale codziennie to byłaby lekka przesada. zdrowe śniadanie? u mnie w tygodniu najczęściej jest owsianka z owocami lub kasza jaglana z warzywami. w weekend jajecznica lub jajka sadzone lub gotowane, a drugiego dnia właśnie np parówki gotowane lub smażona w szyszeczkę cienka kiełbasa :)

Gość gość
Owsianka z płatków owsianych i kaszy jaglanej z miodem i masłem oraz rodzynkami. Na drugie Żytni chlebek z szyneczka z indyka i pomidorkiem. Sery daje tylko kozie, bo krowie zakwaszają i zaśluzowują organizm.

Gość gość
Taa jajka super zdrowe,kupywane w supermarkecie albo ser bialy ze sklepu,rzodkiewka sztucznie pedzona hehe.wiekszej bzdury nie slyszalam

Gość ueyurg 3e u3r
Ja codziennie jem jakieś płatki z niskotłuszczowym jogurtem naturalnym. Ostatnio jest to mieszanka żytnie + pszenne (pełnoziarniste), poprzednio owsiane. Chociaż owies ponoć mocno zakwasza i nie powinno się go codziennie jeść... dlatego teraz kupiłam inne płatki. Chcę wierzyć, że to zdrowe, ale to i tak czysta hipokryzja, bo wieczorem jem rzeczy tuczące i niezdrowe :/ Zatem zdrowe rano, niezdrowe wieczorem. Już lepiej by było odwrotnie... W każdym razie nie wariujmy, kanapka z wędliną i pomidorem/sałatą/rzodkiewką nie jest niezdrowa.

Gość gość
ALE PRZECIEZ w jogurtach , jajkach jest masa chemii.Wiec ??? Pytam sie powaznie jakie to zdrowe sniadanie. Co do platków sie jedynie zgadzam

Gość gośćjjhhj
Jajka mozesz kupowac ekologiczne czyli numer 0 lub 1 a rzodkiewke to najlepiej kupowac w sezonie na bazarku:)

Gość gość
Jaka chemia, nie wiesz, że kafeterianki mają zaprzyjaźnionych rolników/rzeźników i zaprzyjaźnione krowy dojne? Wszystko super eko. W ogóle statystyczna kafeterianka nie chodzi po supermarketach, hehe.

Gość gość
gość dziś Taa jajka super zdrowe,kupywane w supermarkecie albo ser bialy ze sklepu,rzodkiewka sztucznie pedzona hehe.wiekszej bzdury nie slyszalam x x kupowane - to po pierwsze, a po drugie ja jajek nie kupuję, moja mama mieszka pod miastem i ma 4 kurki, jajka mam od niej.

Gość gość
U mnie płatki owsiane na mleku z dodatkiem suszonych owoców. Czasami omlet ze szpinakiem. Jajecznica z dodatkiem kukurydzy. Jeśli już jem chleb to żytni z dodatkiem słonecznika. Sałatka warzywna:pomidor, rukola, rzodkiewka, szpinak itd.itp. zależy od gustu. Na szybkiego jadam jogurt z płatkami plus banan.

Gość gość
Nie tknęłabym jakiś kiełków, zbóż i to jeszcze z naturalnym jogurtem, ale ja nie toleruję produktów mlecznych, nie jem sera białego, serków, jogurtów itp. jedynie czasem wypije mleko na zimno albo zjem je z płatkami, ale czekoladowymi. Dzieci nie mam, ale uważam, że na śniadanie zdrowo jeść warzywa, pomidory, ogórki, rzodkiewki, sałata, do tego kanapki z serem, ale zwykłym żółtym a nie z torebki, kanapki z dżemem, grzanki/tosty, jajecznica, kabanosy. Ja tak jem i zawsze byłam zdrowa, ale wy tu zaraz mnie zjedziecie bo chyba odżywiacie sie samymi kiełkami, błeh :D

Gość gość1a
Ekologiczne to ja mam tylko od mojej babci z działki. Choć i to nie za bardzo, bo droga się rozbudowuje i coraz bliżej jeżdżą samochody. Babcia psioczy na ślimaki, które wszystko wyżerają, ale posypać jakąś trutką nie posypie, bo na warzywa przejdzie. Od niej mam sałatę, rzodkiewkę, szczypior, czosnek, koperek, truskawki, poziomki, maliny i takie tam. Ale! Podaję to wszystko z jakąś śmietaną czy jogurtem, który jest przetworzony z mleka krowiego, które daje krowa co je sianokiszonkę, która śmierdzi szambem nieziemsko. Taka to ekologia i pychota. Teściowie jeszcze coś tam sadzą, ale oni sypią nawozami, bo bez tego nie urośnie teraz. Zaraza zarazę goni, mszyca dopadła wiśnie, ziemniaki zasiane stonką. Eko-kupa.

Gość gość
kanapka z twarożkiem, pomidorem, kiełki do tego moze być też twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem -jajecznica -owsianka, kaszka manna, jaglana z oowcami jogurt naturalny z dżemem własnej roboty lub syroprm klonowym, -ciasto drożdżowe z mlekiem -lane ciasto na mleku -kanapka z szynka i warzywami kanapka z masłem i miodem nalesniki, pan cake-sy -pasta z makreli, jajeczna

Gość gośćeko
Moje zdrowe sniadanie jogurt naturalny, otręby, amarantus, orzechy, dynia,słonecznik zurawina sezam, banan. Polecam szczerze tylko jedząc otręby nie zapomnijcie o wypiciu co najmniej 2 litrów wody no ale to chyba kazda robi.

Gość gość
Ja najbardziej lubiję jajka :) Na miękko ze świeżą bułeczką z masełkiem <3 Albo sadzone, jajecznica, na twardo z majonezem. Parówki czy kiełbaski czasem,ale takie prawdziwe a nie z MOMem. Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Kanapki też, ale sam ser średnio zdrowy: do tego pomidor/ogórek/sałata/kiełki. No generalnie musisz sobie uswiadomić, że zdrowie to warzywa i owoce :P

Gość gość
Nie ma prawdziwych parówek. Kazdy mielony wyrob to zlo

Gość gość
Ale pierniczycie.zdrowe jedzenie to bylo za czasow gdy nie bylo elektrycznosci,

Gość gość
Masz rację. Skoro rzodkiewka pędzona, sklepowy twaróg nie jest idealny, poddajmy się i jedzmy żarcie dla psów - bo chyba to chcesz nam udowodnić.

Gość gość
U mnie to łatki owsiane z bananem albo orzechami, ale zawsze słodze miodem, najlepiej lipowy. Teraz używam od Bartnika Mazurskiego i jest pyyyyszny! A śniadanie takie jest sycące a przede wszystkim zdrowe!!!!

Gość gość
nie znoszę płatków. tak samo jogurtu- ani to zdrowe[wbrew powszechnemu przekonaniu] ani dobre. już wolałabym nic nie jeść

Gość gość
smiac mi sie chce z lasek, ktore twierdza, ze jedza zdrowo, a potem wymieniaja takie rzeczy jak jogurty naturalne, ktore nie maja niz wspolnego z prawdziwym jogurtem, mleko, ktore jest mlekiem tylko z nazwy czy platki owsiane, ktore maja mega wysoki IG i wcale zdrowe nie sa.

Gość gość
pizza burger turn me on!

Gość gość
21:36 Dokładnie. Mleko to jest pokarm stworzony przez organizm krowy i z krowich hormonów i przeznaczony dla krów i na dodatek kilkumiesięcznych krów czyli cieląt. Mleko kobiece dziecko pije przy maksymalnie dobrych wiatrach maks przez kilka pierwszych lat życia, a potem to już uchodzi za patologię, a tymczasem jednocześnie człowiek człowiekowi od małego robi pranie mózgu że ma krowie mleko przeznaczone dla cieląt przez całe życie pić. Gdzie w tym wszystkim jest jakaś logika ??? Pij mleko a będziesz kaleką. Pij mleko a bę

Gość gość
nie jesteście głodne po tych kiełkach, jogurtach z płatkami i twarożkach? kiedy jecie kolejny posiłek, ja bym z głodu po pół godziny padła jakbym na początek dnia zjadła jogurt z płatkami, ja muszę zjeść pieczywo i jakąś wędlinę, względnie żółty ser z czymś by nie być głodną przez te 5-7 godzin, owoce jem jako deser, warzywa jako dodatek ale kanapka z rzodkiewką to jakoś tego nie widzę :D

Gość Wesoła Mama
Jak ktos je zdrowe sniadania to tez i pewnie bardzi4ej dba o to zeby przerwy miedzy posiłkami nie wynosiły wiecej niz 4 h

Gość gość
Mój syn nie lubi zdrowych śniadań, dziś np zrobiłam ser biały, zmiksowalam z bananem i prawie nie tym oplul

Gość gość
To co dziecko lubi q czego nie lubi kształtuje dorosły. Jak dzieciak od początku jedzie na danonkach, słodkich sokach i parowach z ketchupem to co się dziwicie ze nie je "zdrowych" rzeczy jak on już uzależnia się od cukru dosypywanego gdzie się da. Skoro wy nie wiecie co to zdrowe śniadanie i wartościowe jedzenie to o czym tu pisać. Brak elementarnej wiedzy to poważne braki.

Gość gość
Dla mnie zdrowe śniadanie to omlet z kaszą gryczaną i brokułami a na kolację kasza z warzywami, oczywiście nie tego samego dnia. Na śniadania owsianka na zmianę z kaszą jaglaną z owocami sezonowymi, mrożonymi lub bakaliami, bez przesady że owies zaszkodzi zdrowym ludziom, ważne jest urozmaicenie i dostosowanie indywidualne do organizmu. Czasami mam swojskie bułeczki na zakwasie, nie piekę ich dlatego, że mają być ekologiczne tylko mają być bez dodatku pszenicy i z moimi ulubionym ziarnami, bez polepszaczy, które źle działają na mój przewód pokarmowy, do tego masło 82% tłuszczu, kawałek pieczonego schabu bo smaczny i ma 99,9% mięsa a nie jak gotowe wyroby napchane dodatkami, do tego sałatka z pomidorów, sałaty i szalotki. Pycha. Nie mylcie jedzenia pełnowartościowego z ekologicznym, bo to wstyd nie wiedzieć.

Gość deannka
U mnie kanapka to podstawa, przeważnie robię z wędliną albo żółtym serem. na wierzch daję ketchup Dworski żeby dostarczyć trochę zdrowego likopenu, który zapobiega chorobom.