Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poród "na życzenie" ?

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny chcialam zapytac, czy jezeli jestem po terminie porodu to mogę isc do szpitala i poprosic o wywolanie? bardzo sie mecze, bola biodra, krocze, zadyszka po 10 minutach spaceru. koszmar. licze na wasza pomoc.

Gość gość
ile po terminie?

Gość gość
5 dni

Gość gość
Jeżeli jesteś tydzień po terminie to powinnaś iść na izbę. Lekarz prowadzący nic nie mówił kiedy masz się zgłosić?

Gość gość
Jak 5 dni to chyba jeszcze musisz poczekać do pełnego tyg.

Gość gość
jedynie lekarz robił mi ktg, kolejne w poniedzialek. ale juz mne to męczy. dziecko wazy 4 kg, wiec troche do noszenia mam :D .

Gość gość
zależy od szpitala. Mój gin kazał mi się zgłosić do szpitala w którym pracował 3 dni po terminie. Tak też zrobiłam -z tego co mówili chcieli poczekać na dyżur mojego lekarza -to było za 2 dni od przyjścia do szpitala. Ale nie musialam czekać bo poród sam sie zaczął kilka godzin po przyjęciu.

Gość gość
Mi kazali przyjść w dzień terminu, ale dopiero lekarz w szpitalu mial zdecydować czy będą wywoływać czy będą jeszcze czekać. Ale zgłosiłam się do szpitala 5 dni przed terminem, bo czułam słabsze ruchy maleństwa. Na następny dzień pierwszy raz podłączyli mi oksytocyne, ale wywołała tylko lekkie skurcze. Dopiero po trzeciej kroplowce poród się zaczął.