Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka poduszka dla noworodka i niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Czy możecie jakąś polecić? Czy noworodek/ niemowlak w ogóle powinien spać na poduszce? Jeśli tak, od jakiego wieku?

Gość gość
zaleca się , żeby tak małe dzieci nie spały na poduszkach-chodzi o kręgosłup i ryzyko uduszenia się. Nasza córeczka nie miała poduszki, podłożyliśmy ręczniki pod materac, więc główkę miała wyżej, żeby w razie ulania nie zachłysnęła się. poduszkę-cienką zaczęliśmy jej dawać jak miała ok 2 lat

Gość gość
Właśnie też czytałam, że lepiej nie dawać dziecku poduszki z uwagi na kręgosłup. O ryzyku uduszenia się nie myślałam:/ Zastanawiało mnie tylko właśnie to, co w przypadku zachłyśnięcia i z tego powodu zaczęłam szukać jakichś cienkich poduszek - niby są takie specjalne dla niemowląt. Czyli tych klinów i innych wynalazków raczej nie polecacie?

Gość gość
klin-nie miałam wiec nie mogę wypowiedzieć my po prostu tak jak pisałam podłożyliśmy kilka ręczników żeby główka była wyżej-wystarczyło-tak nam podpowiedziała położna

Gość gość
Mój tez nie miał poduszki. Pod materac włożylismy książki.

Gość gość
Dzięki, tyle mi wystarczy:)

Gość gość
A ja mam klin od urodzenia dziecka i jestem zadowolona. To żaden wynalazek, po prostu nie muszę podkładać książek, ręczników itp. itd. Dziecko prawie w ogóle nie ulewa, a jak już głęboko zaśnie można ten klin wyjąc i spać na płasko, co za problem.

Gość gość
Też właśnie mam dylemat czy ten klin jest konieczny czy nie? A duzo mam używa na przykład wałeczków? (podtrzymują dziecko w pozycji na boku) Czy tez jest to raczej zbedny wydatek?

Gość gość
A czy tym klinem dziecko może się udusić tak jak poduszką? Bo jeśli nie, to wolę mieć ten klin niż bawić się z ręcznikami.

Gość teściowa Agaty
czy można się klinem udusic ???? to chyba gdy pije się klina następnego dnia po libacji ale śpiąc na klinie z gąbki to raczej nie