Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odpocząć psychicznie??

Polecane posty

Gość gość

Może to jedno z głupszych pytań na forum,ale niedługo dostanę w głowę. 17 lipca idę do szpitala na diagnostykę. Mam prawdopodobnie padaczkę w najlepszym wypadku krótkotrwałe niedotlenienia, które powodują napady. Obecnie jestem na macierzyńskim i od września planowałam wrócić do pracy, ale jak okaże się że mam padaczkę to pewnie mi wezmą prawko a co za tym idzie będę musiała zwolnić się z pracy bo nie będę miała możliwość dojazdu do miejsca pracy. Staram sie nie mysleć ale niestety jestem tak durna,że nie potrafię jest silniejsze ode mnie. Umówiłam się d kosmetyczki, wychodzę na długie spacery z dziećmi,ale te myśli krążą i krążą mi po głowie,przez 3 tyg. to się wykończę. Każdy mi mówi, nie panikuj, nie martw się,ale jak tu się nie martwić jak mogę stracić pracę, którą kocham. Jestem nauczycielem i w moim zawodzie jest więcej zwolnień niż wolnych miejsc pracy.

Gość gość
A czym się objawiają te napady, które masz? Bo ja swego czasu miałam napady nieświadomości, bez drgawek, ale podejrzewano u mnie padaczkę, ostatecznie nie zrobiłam wszystkich badań diagnostycznych więc do tej pory nie wiem, co to było, ale ponieważ nie było zbyt częste i nie miałam drgawek, to jakoś zawsze liczyłam na to, że samo przejdzie. Od jakiegoś czasu faktycznie te napady ustąpiły, a rozmawiałam też z kimś, kto miał podobnie i ta osoba opowiadała mi, że zdiagnozowano u niej padaczkę skroniową, dostała leki które tylko pogorszyły sprawę, przestała jej brać i jakoś wszystko się też z czasem uspokoiło. Więc może nie będzie tak źle, jeśli to jest łagodniejsza odmiana padaczki to nie powinni Cię zwalniać z takiego powodu.

Gość wiktoria741
Bardzo dużo sposobów na odpoczynek widziałam na http://blog.dzieckoimy.pl/2014/11/przepis-na-relaks/ Każdy czasami musi odpocząć i wydaje mi się, że warto zrobić sobie chociaż dzień wolnego. Ja przez jakiś czas bez przerwy chodziłam zestresowana. W końcu tak zorganizowałam sobie czas, że teraz ze spokojem mogę usiąść wieczorem i wypić herbatę. To naprawdę relaksuje i wycisza.

Gość gość
padaczke sie leczy , dobrze dobrane leki eliminują praktycznie napady,- ludzie żyją z ta choroba praktycznie bez ograniczen . Idz do naprawde dobrego lekarza , bedziesz tylko musiała całe zycie brac leki odpowiednio dobrane i robic systematycznie badania,Mam bliskie znajome z róznymi rodzajami epilepsji , jedna skonczyła politechnike, druga inne studia , urodzila dziecko normalnie jezdza samochodami , Szukaj dobrego lekarza !!!