Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kamerzysta i foto na ślub i wesele

Polecane posty

Gość gość

W sierpniu 2015 r bierzemy ślub. Czy już zamawiać fotografa i kamerzyste czy jeszcze poczekac? Na ile przed mają zaklepane terminy? I ile to kosztuje?

Gość gość
Wszystko zależy z jakiego jesteś regionu,ale smialo już możesz sobie cos bukować,bo potem może być bardzo ciezko

Zwykle jest tak, że jeśli masz upatrzonego fotografa którego chcesz mieć na własnym ślubie, to lepiej już teraz uderzać do niego. Koszt zadatku to przeważnie 30% -50% wartości zlecenia. Natomiast jeśli zdjęcia ślubne nie są dla Ciebie ważną kwestią, to można jeszcze czekać.

Gość gość
Nasz ślub jest w czerwcu 2015, a fotografa zaklepaliśmy w maju tego roku. No ale akurat on jest rozchwytywany i trzeba się śpieszyć :) Cenowo to zależy pewnie od miasta. My w Warszawie płacimy 3500.

ja w marcu tego roku podpisywałem umowę na koniec września 2015 ale to u mnie pojedyncze przypadki aby z takim wyprzedzeniem podpisywać umowę na zdjęcia i film. Najczęściej jest to 6 - 8 miesięcy przed.

Gość gość
ja myslę,że pół roku wczesniej w zupełności wystarczy - wiadomo, zalezy tez u jakiego kamerzysty. Ja miałam wesele kręcone przez http://www.jetmax.pl i było ok finansowo, zależy od tego, jaki pakiet wybierzesz, albo co chcesz miec nagrane, można sie dogadać :)