Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Becia765

Który laktator wybrać

Polecane posty

Gość Becia765

Mam ręczny Medela, ale odciągam nim tylko 50 ml przez cały dzień. Masakra. Myślę, że z elektrycznym będzie lepiej, tylko nie mam pojęcia jaki kupić. Nie chce znowu nabyć jakiegoś badziewia... Jaki polecacie?

Gość gość
ja mam lovi i jest całkiem spoko

Gość gość
Z pustego i Salomon nie naleje.

Gość Becia765
No własnie chodzi o to, że jest z czego "nalewac" :-)

Gość wiii
ja mam ręczny philips avent i jestem bardzo zadowolona

Gość Becia765
Mój ręczny niestety nie daje rady :-(

Gość josie61
ja mam elektryczny lovi prolactis i jest super. bardzo delikatny, nie nadrywa sutkow, genialnie masuje piers przed sciaganiem dzieki temu ze ma dwie fazy sciagania - oczywiscie mozna pominac pierwsza faze jesli jest taka potrzeba. ma tez opcje reczna ktora jest przydatna np w aucie czy na wyjsciu , zajmuje malo miejsca w torebce :) zalaczona butelka to jedyny okaz ktory mi nie zmatowial po wygotowaniu, a testowalismy plastikowe butelki roznych firm... ogolnie polecam :)

Gość Wuszka
Używam Lovi Prolactis- bardzo fajny elektroniczny laktator z możliwością użycia jako ręczny. Czyszczenie i sterylizacja wymagają rozłożenia na części których trochę jest ale nie stanowi to kłopotu. Złożenie jak i rozłozenie to pikuś :) Bezpoleśnie ściąga pokarm. W zestawie butelka, niestety brak smoczka ale w niemal każdej aptece czy drogerii można dokupić. Laktator zapakowany w estetyczne etui, w którym można higienicznie przechować sprzęt.

Gość gość
baby ono sensi elektryczny

Kup najlepiej na 2 piersi, bo to duza oszczędność czasu . Poza tym ściąganie z dwóch piersi na raz przyspiesza produkcje mleka bo organizm myśli ze masz bliźniaki :) Ja mam ameda lacraline i jest super. Wczesniej miałam avent i lovi i oba beznadziejne.

Gość gość
ja mialam kilka modeli i tez nigdy nic nie odciagnelam,max20ml, taka chyba uroda moich piersi, z drugiej strony nic mi nigdy nie przeciekalo, nawet kropelka a dziecko ladnie wykarmione, wiec moze u Ciebie podobnie? u nas w miescie w szpitalach i sklepach mozna wypozyczyc elektryczna za niewielka kwote, moze sproboj tak najpierw, a co do laktatorow to chyba medela elektryczne cieszy sie dobra opinnia

Gość karaiwina
Mogę polecić laktator lovi prolactis. W ciagu 20 minut odciągam nim 100 ml. Podejrzewam, ze ten sukces zawdzięczam wbudowanym w laktatorze dwum fazom: stymulacji piersi przed odciąganiem i ssania głębokiego. Posiada on pokrętło do ustawianiania siły ssania dzięki czemu każda mama może ustawić sobie taką siłę by ściąganie było komfortowe i bezbolesne. Można dzięki zamianie trzech części uczynić z niego laktator ręczny. Wszystko spakowane jest w estetyczna kosmetyczkę, dzięki czemu cały sprzęt może być przechowywany w bardzo higienicznych warunkach. Problemem może być cena, ponieważ laktator nie należy do najtańszych lecz komfort odciąganiem pokarmu jest moim zdaniem wart każdych pieniędzy. Szczerze polecam.