Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia2_4

Staropolskie imiona typu Franciszka Janina Barbara....

Polecane posty

Gość Gosia2_4

Jestem bardzo szczęśliwa że wkońcu udało zajść mi się w ciaze. Denerwuje się tym że mogę znowu poronic. Straciłam dziecko rok teny, zalamalam się ale nie chce o tym mówić. Cieszę się chwilą i nie chce się zamartwiac na przyszlosc. Od razu kiedy dowiedzialam się o ciazy zaczęłam szukać imiona dla dzidziusia. Bardzo lubie staropolskie imiona. Pierwsze jakie przyszły mi do głowy to: Franciszka (Frania) Barbara(Basia) Antonina (Tosia) choć wiele ich już jest Janina (Jasia, Janka) i ewentualnie Stasia chociaż może być źle tolerowane. A dla chłopców mamy takie Piotr(Piotruś ) Franciszek(Franek) Antoni (Antek) i Aleksander(Alek,Olek). Proszę was nie krytykujcie lecz piszcie które imię najlepsze. Nie jestem mamą która musi być na topie i nazwać dziecko Dżesika lub Brajan. Chce dać starodawne imię bo takowe lubie.

Gość gość
Milena.

Gość gość
kompletnie się nie dziwię,też uwielbiam takie imiona. Antonina i Basia - przecudne. Mi podoba się jeszcze Hanna (Hania) i Maria (Marysia). A dla chłopca Jan (Jaś), Stanisław (Staś) albo Feliks ( Felek) - chociaż to ostatnie to chyba już nie staropolskie :p Poza tym mam wrażenie,że ostatnio właśnie powraca się do korzeni,jeśli chodzi o imiona i wcale nie jesteś pod tym względem taka zacofana ;) Powodzenia i samych cudownych chwil w czasie ciąży!

Gość gość
U has bedzie wlasbue franciszka, Francesca po ang. Bo mieszkamy w uk

Gość Gosia2_4
To świetnie że są tu kobietki które także są zauroczone tymi imionami;) Felek i Stas przecudne :) a Francesca bardzo piękne lecz Frani nie ma nic do zazucenia. Hmm teraz to jestem za Franią badz Kasią a,co myslicie o Jasi,Jance?

Gość Gosia2_4
O przepraszam miało być Basia. Myślę co inne pisze co inne :D

staropolskie też są na topie, tylko że nikole i brajanki wśród patologii, a staropolskie wśród snobów. imię piotr się nie zestarzało, ale np. franciszka czy barbara tak

Gość gość
Ja tez chciałam Franciszke piękne imię ale na usg siusiu się pokazał no i klapa bo Franek akurat mi nie pasuje

Gość gość
Moja córka ma na imie Basia, nie jestem snobka ;) Baski to fajne dziewczyny są........ Hannę też mam ;)

Gość gość
No Dżesiczki i Brajanki to są skrajności i nie nadają takich imion ludzie na topie tylko przeważnie patole. Małych Janek/Janeczek jest teraz mnóstwo, chyba są w 10 najpopularniejszych ostatnio imion. Alek to nie od Aleksandra, tylko od Aleksego. A moje typy to: Anielka (Aniela) Helenka (Helena) Hania (Hanna) Aurelia Mania (Marianna fajniejsze niż Maria) Jula (Julianna fajniejsze niż Julia i nie skracane do Julki) Aurora Adaś (Adam) Achim (Joachim) Aurel/Aureli (Aurelian) Hugo

Gość gość
A i podoba mi się też Asia (Joanna)