Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Położenie miednicowe 33 tydzień ciąży..

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, Jestem w 33tyg ciąży i dziś miałam robione usg. 4 tygodnie temu moja córeczka była w położeniu główkowy, a dziś okazało się, że jest w położeniu miednicowym i lekarka wspomniała, że być może skończy się to cesarką. Do którego tygodnia ciąży mała ma czas się odwrócić? Lekarka powiedziała mi, że teoretycznie do końca ciąży może, ale praktycznie w tym tygodniu już większość dzieci jest odwrócona :/ Wogóle nie byłam przygotowana na taką wiadomość :/

Gość gość
Nie odwroci sie juz

Gość gość
Moje dziecko w polozeniu posladkowym tkwilo od 22 tc i tak pozostalo do dnia porodu. Teoretycznie ma czas do 36 tc

Gość gość
u mnie maly w 34 tyg odwrocil sie dupka do swiata :) a jak szlam na porodowke to juz czulam jego glowke ze jest dobrze ulozony jego nozki pod zebrami , przekrecil sie okolo 35-36 tyg

Gość gość
No właśnie staram się myśleć pozytywnie.Pocieszam się tym,że mała waży tylko 1800 więc może jeszcze..

Gość gość
spokojnie, moje dziecko bylo polozone miednicowo do 36tc :D w domu tydzien przed pojsciem do szpitala poczulam, ze sie obrocil co potwierdzilo usg w szpitalu;) bez stresu do porodu wszystko sie moze zmienic:)

Gość gość
No właśnie czytałam że sporo dzieci do 36 tygodnia jeszcze się obraca, więc jeszcze wierzę w to że i moja mała łaskawie zmieni pozycję :)

Gość gość
No i mała jednak się odpowiednio ułozyła, byłam na usg i wszystko ok :)